UCLG 5'inci Zirvesi

UCLG 5'inci Zirvesi

Kolombiya'da devam eden zirve kapsamında UCLG İcra Kurulu toplantısı gerçekleştirildi- UCLG ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş:- "Biz yerel yöneticiler olarak demokratik rejimlerde siyasi kimliğimiz olsa bile bütün taraflara eşit hizmet üretme

BOGOTA (AA) - Kolombiya'nın başkenti Bogota'da devam eden Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatının (UCLG) 5'inci Zirvesi kapsamında İcra Kurulu toplantısı yapıldı.

Corferias Fuar ve Kongre Alanı'nda düzenlenen toplantı, Afrika (UCLG Africa), Asya Pasifik (UCLG-ASPAC), Avrupa (CEMR), Avrasya (UCLG EuroAsia), Ortadoğu Batı Asya (UCLG MEWA), Güney Amerika (FLACMA), Kuzey Amerika (UCLG North America) ve büyükşehirlerin bulunduğunu metropol bölgelerden yerel yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

UCLG ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Rusya Federasyonu'ndan Kazan Belediye Başkanı ve UCLG Eş Başkanı Ilsur Metshin, Kanada'dan Kitchener Belediye Başkanı ve UCLG Mali Sorumlusu Berry Vrbanovic ile UCLG Genel Sekreteri Josep Roig, oturumda yerel yönetimlere ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.

Topbaş, toplantıda söz alan ve UCLG'nin, Türkiye'de teröre destek verdiği için kayyum atanan belediyeleri gündemine almasını isteyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'a cevap verdi.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı da olduğunu hatırlatan Topbaş, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki belediyelere araç gereç vererek önemli katkılar sunduklarını söyledi.

Yerel yönetimlerin, ülkelerin hukuk sistemleri içinde varlıklarını sürdürdüğünü dile getiren Topbaş, şöyle konuştu:

"Biz yerel yöneticiler olarak demokratik rejimlerde siyasi kimliğimiz olsa bile bütün taraflara eşit hizmet üretmek zorundayız. Farklı davranışlar ortaya koyduğumuz zaman hukuk işler ve her şeyi istediğimiz gibi yapmamıza izin vermez. Bu, bütün demokratik rejimlerde böyledir. Türkiye, demokratik rejimle yönetilen bir ülkedir. Herkesin hak ve özgürlüğü vardır ama bu hakkını, başkasının hakkına müdahil olmadığı sürece sürdürebilir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :