"Üç Renk" balesi son kez sahnede

"Üç Renk" balesi son kez sahnede

ANTDOB, üç farklı baleden oluşan "Üç Renk" eserini son kez sanatseverlerle buluşturacak

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) üç farklı bale eserinden oluşan "Üç Renk" (İç-İn, Arada, Danzon) balesini bu sezon son kez sahneleyecek.

ANTDOB'dan yapılan açıklamaya göre, yarın son kez sanatseverlerin beğenisine sunulacak eseri, Mikhail Glinka, J.S.Bach ve Marin Marais'in müzikleri ve Berk Sarıbay'ın koreografisi ile sahnelenecek.

Libretto ve video tasarımı Çiğdem İnan'a ait olan eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gürcan Kubilay ve Berk Sarıbay, ışık tasarımı ise Fuat Gök imzasını taşıyor.

Sezonun son temsilinde "İç-İn" de Esra Taner, Cankat Özer, Derya Tokgöz, Tolga Burçak, Burcu Bodur, Melda Sipahi, Elif Burçe Çaltekin, Aslı Çiftçioğlu, Sinem Ertan, Bader Çakan, Seda Manaz, Sevgim Aksoy ve Bahanur Ayata sahne alacak.

Maurice Ravel'in müziği ve Deniz Özaydın'ın libretto ve koreografisi ile sahneye konulacak "Arada" ise, iki bölümden oluşan, beş erkek ve bir kadın dansçının rol aldığı, kadın-erkek ilişkilerini çağdaş bale yaklaşımı ile ele alıyor.

Dekor-kostüm tasarımı Gürcan Kubilay, ışık tasarımı Fuat Gök imzasını taşırken eserde, piyanist Sait Karabulut ve dansçılar Özde Eren, Kürşat Kılıç, Yağızhan Danış, Umut Çaltekin, Burak Özbek, Burak Burçak sahne alacak.

Arturo Marquez'in müziği ve Armağan Davran ile Volkan Ersoy'un koreografisi ile sahnelenecek olan "Danzon" balesinde de ANTDOB orkestrasını İbrahim Yazıcı yönetecek. Eserde dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Gülay Korkut ve ışık tasarımı Fuat Gök'e ait.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :