Üç mahalleye 43 kilometre kanalizasyon şebekesi

Üç mahalleye 43 kilometre kanalizasyon şebekesi

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü Karatay Hayıroğlu, Karapınar Kesmez ve Güneysınır Aydoğmuş mahallelerine toplam 43 bin 215 metre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi yapımı geçekleştirecek.

Kanalizasyon hizmetlerini yaygınlaştırma çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Karatay ilçesine bağlı Hayıroğlu, Karapınar ilçesine bağlı Kesmez ve Güneysınır ilçesine bağlı Aydoğmuş mahallelerinde yaklaşık 5 bin nüfusa hizmet edecek kapasitede kanalizasyon şebekesi döşeyecek.

YENİ BAĞLANAN MAHALLELERDE ÇEVRE HASSASİYETİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, mahalleye dönüşen belediyelerin tamamında su ve kanalizasyon sorununu bitirmek için ihale yaptıklarını, çalışmaların yıl sonuna kadar büyük oranda tamamlanacağını kaydetti. Hayıroğlu, Kesmez ve Aydoğmuş mahallelerine kanalizasyon hizmetini kazandırarak çevre ve toplum sağlığını korumayı hedeflediklerini belirten Başkan Akyürek, “Sorumluluk alanımıza giren, yeni bağlanan mahallelerimizde yürüttüğümüz kanalizasyon şebeke çalışmalarımız planlandığı şekliyle devam ediyor. Çevre ve toplum sağlığı için kanalizasyon şebekesi ile pis suyun yerleşim alanından uzaklaştırılması, atık sudan kaynaklanan çevresel etkilerin bertaraf edilmesi çok önemli. Bu üç mahallede yapılacak kanalizasyon şebeke çalışmalarımız 5 bin nüfusa hizmet edecek kapasitede olacak” dedi.

TOPLAM 43 BİN 215 METRE UZUNLUĞUNDA ŞEBEKE

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, kanalizasyon şebeke yapım çalışmalarında Hayıroğlu Mahallesi’nde 4 bin 52 metre uzunluğunda farklı tip ve çaplarda toplam 18 bin 333 metre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşeyecek. Aydoğmuş Mahallesi’nde 768 metre uzunluğunda farklı tip ve çaplarda toplam 6 bin 967 metre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşeyecek olan KOSKİ, Kesmez Mahallesi’nde 17 bin 915 metre uzunluğunda 300 milimetre çapında betonarme tipi borular kullanacak. Böylece üç mahalleye toplamda 43 bin 215 metre kanalizasyon şebekesi yapılacak.