Üç kafadarın hikayesi: "Şartlı Tahliye"

Üç kafadarın hikayesi: "Şartlı Tahliye"

TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen "Şartlı Tahliye", "TRT Ev Sineması" kuşağında, yarın izleyiciyle buluşacak- Oyuncu Alışık:- "Bizim insanımızın iyilikseverliğini anlatan, izleyenlerin karakterlerle empati kurabilecekleri güzel bir öykü"- "TRT TV

İSTANBUL (AA) - MUSA ALCAN - Oyuncu Kerem Alışık, "Sinemamız bir ivme kazandı ve tırmanışına devam ediyor. Gişeler iyi geliyor. Her katmana her türe hizmet eden filmler yapılıyor. Neredeyse 2017'nin programı dolmuş durumda. Bu gidişat, bu hareketli sektör, set işçilerine sağlanan istihdam bizi mutlu ediyor." dedi.

"TRT TV Filmleri Projesi" kapsamında çekilen 33 filmden biri olan "Şartlı Tahliye", "TRT Ev Sineması" kuşağında, yarın seyirciyle buluşacak.

Filmin başrol oyuncularından Alışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin, şartlı tahliye ile özgürlüklerine kavuşan 3 kafadarın maceralarını konu edindiğini söyledi.

"Şartlı Tahliye"nin aslında bir iyilik ve insanlık öyküsü olduğunu belirten Alışık, "Komedi örgüsü içerisinde ilerleyen bir film. Bunlar, istemeden bir takım işlere karışıyor ama sonra anlıyoruz ki başka insanlardan hiçbir şey talep etmiyorlar. Aksine, insani yardımda bulunuyorlar. 'İnsanların yaptığı iyilik suç teşkil etmez' gibi bir algı da çıkıyor bu öykü içerisinde." diye konuştu.

Kerem Alışık, izleyenlerin eğlenceli vakit geçireceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bizim insanımızın iyilikseverliğini anlatan, izleyenlerin karakterlerle empati kurabilecekleri güzel bir öykü. Suç işlememek üzere kurdukları bir dünya içinde suç işlermiş gibi görüntüler oluşturan, sonra o suçları karşıdakiler tarafından şikayet konusu olmayan güzel bir örgüsü var filmin."

- "Sinemamız bir ivme kazandı"

Türk sinemasının, bazı aksiliklere rağmen iyi durumda olduğunu aktaran Alışık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sinemamız bir ivme kazandı ve tırmanışına devam ediyor. Gişeler iyi geliyor. Her katmana her türe hizmet eden filmler yapılıyor. Sanat ve gişe filmlerinin yanında özgün türler de var. Çok sayıda üretim söz konusu. Neredeyse 2017'nin programı dolmuş durumda. Bu gidişat, bu hareketli sektör, set işçilerine sağlanan istihdam bizi mutlu ediyor. TRT TV Filmleri Projesi de bu bağlamda senaristleri desteklemek, meslekten veya sektörden olmayan insanların da dikkate değer öykülerini realize etmek amacıyla kurulmuş bir yüreklendirme sistemi. Açılan kapıyı bu anlamda önemli buluyor ve destekliyorum."

Senaryosunu Ulaş Çobancı'nın yazdığı filmde, başrollerde Kerem Alışık'a Tuncer Salman, Cengiz Küçükayvaz, Halil İbrahim Kalaycıoğlu ve Alparslan Rüzgar Sancak eşlik ediyor.

Müzikleri Selim Gülgören imzası taşıyan "Şartlı Tahliye", yarın akşam 20.00'de TRT 1'de seyirciyle buluşacak.

Filmin konusu özetle şöyle:

Cezaevinden 30 sene sonra çıkan 3 yaşlı adam için yapacak tek bir şey kalmıştır. O da cezaevine girmelerine neden olan altını gömülü yerden çıkartmak ve yeni bir hayat kurmak. Ancak 3 kafadar için bu durum sanıldığı kadar kolay olmayacaktır. Şartlı tahliye ile salıverilen 3 kafadar daha tahliye olur olmaz belaya bulaşır ve işler onlar adına içinden çıkılmaz bir hal almaya başlar. Önce eski arkadaşları, yeni düşmanları Kunduz ile takışırlar, ardından kendilerini bir anda kucaklarında bir bebekle hem jandarmadan hem de Kunduz’dan kaçarken bulurlar.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :