Üç ilde 52 milyon fidan toprakla buluşturuldu

Üç ilde 52 milyon fidan toprakla buluşturuldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 2003-2016'da gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Zonguldak, Karabük ve Bartın'da 52 milyon fidan dikildi

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 2003-2016'daki ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Zonguldak, Karabük ve Bartın'da 52 milyon fidan toprakla buluşturuldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman Genel Müdürlüğü aracılığıyla 2003-2016'da gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarındaki 3 şehirde 561 bin 567 dekar arazide 52 milyon fidan dikildi.

Zonguldak, Karabük ve Bartın'da bu yıl yapılan ağaçlandırma ve silvikültür faaliyetleri kapsamında ise 945 dekarda 95 bin 517 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Bu şehirlerde, yıl sonuna kadar toplam 18 bin 542 dekar arazide çalışma yapılarak, 1 milyon 885 bin fidan toprakla buluşturulacak.

Ayrıca yıl sonuna kadar bu illerde, orman köylerinde yaşayanlara ek gelir sağlamak amacıyla fidan dikimi yapılacak. Bu kapsamda 30 köyde ceviz, badem, kestane, fıstık çamı, ıhlamur gibi gelir getirici türlerden oluşan 45 bin 400 fidan dikilecek.

- "Üç şehrimizi aynı hızla ağaçlandırmaya devam edeceğiz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'deki orman varlığının korunması ve artırılması için büyük gayretle çalıştıklarını belirtti.

Bakan Eroğlu, "Ülke genelinde yürüttüğümüz ağaçlandırma çalışmalarını Zonguldak bölgemizde de büyük başarıyla sürdürüyoruz. Başta Zonguldak olmak üzere, Karabük ve Bartın'ın yeşiline yeşil katıyoruz. Bugüne kadar 52 milyon fidanı toprakla buluşturduğumuz bu üç şehrimizi bundan sonra da aynı hızla ağaçlandırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :