"Üç büyükler oyuncu kalitesi olarak farklı"

"Üç büyükler oyuncu kalitesi olarak farklı"

- Medipol Başakşehir'in Moldovalı oyuncusu Epureanu: "Yenilmeden yolumuza devam etmek bizim için büyük başarı. Bu seriyi devam ettirebildiğimiz kadar sürdürmeyi arzuluyoruz. Yenilmezlik serimiz baskı yaratmıyor"- "Az gol yememiz sadece defansımızın değil,


İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER - Medipol Başakşehir'in Moldovalı defans oyuncusu Alexandru Epureanu, Spor Toto Süper Lig'de çok zorlu takımlara karşı zirve mücadelesi verdiklerini söyledi.

Ligde, her rakibe karşı kazanmak için ortaya tüm güçlerini koymaları gerektiğini belirten Epureanu, "Sadece Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe değil, tüm takımlar iyi futbolculardan oluşan kadrolara sahip. Ancak üç büyükler, oyuncu kalitesi olarak diğer takımlardan farklı." dedi.

Hafta sonunda Akhisar Belediyespor'a karşı çok zor bir maç oynayacaklarının altını çizen 30 yaşındaki futbolcu, bu karşılaşmaya da en iyi şekilde hazırlanıp, kazanmak için sahada olacaklarını aktardı.


- "Yenilmezlik serimiz baskı yaratmıyor"

Epureanu, geçen sezondan bu yana ligde devam ettirdikleri yenilmezlik unvanlarını korumanın büyük bir başarı olduğunu dile getirdi.

Süper Lig'de 17 maçtır kaybetmediklerini hatırlatan Moldovalı oyuncu, şöyle konuştu:

"Yenilmeden yolumuza devam etmek bizim için büyük başarı. Bu seriyi devam ettirebildiğimiz kadar sürdürmeyi arzuluyoruz. Yenilmezlik serimiz baskı yaratmıyor. Bunu sürdürmenin kolay olmadığının farkındayız ama elimizden geldiği kadar bu unvanımızı korumak istiyoruz."

Şampiyonluk için konuşmanın erken olduğunu vurgulayan Alexandru Epureanu, "Uzun vadeli çok fazla bir şey söyleyemem. Maç maç hazırlanacağız. 'Sezonu şurada bitiririz' diyemiyorum. Alabileceğimiz en iyi sonuçları alıp, sezonu en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Türkiye'deki sayısız güzel anıma yenilerini eklemek çok güzel olur." ifadelerini kullandı.


- "Az gol yememiz takım savunmasının başarısı"

Moldovalı oyuncu, Süper Lig'de bu sezon oynanan 8 maçta yalnızca 4 gol yemelerini ise savunma üzerindeki yoğun çalışmalarına bağladı.

Deneyimli futbolcu, şöyle devam etti:

"Az gol yememiz sadece defansımızın değil, takım savunmasının başarısı. Orta sahadaki ve hatta forvetteki oyuncularımız her zaman defansa yardıma geliyor. Süper Lig'de her takımda çok kaliteli forvetler var. Onlara karşı başarılı olmak için bir savunma oyuncusunun maça iyi hazırlanması ve konsantre olması gerekli."

Abdullah Avcı'nın, Medipol Başakşehir'de bir aile takımı havası oluşturduğunu aktaran Epureanu, "Hocamız çok iyi bir insan. Takımdaki herkesin mutlu olmasını istiyor. Bizi maçlara çok iyi hazırlıyor. Abdullah Avcı'nın anlattıkları sayesinde rakiplerimizin zayıf ve güçlü yanlarını çok iyi biliyoruz." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :