TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

"Tarım işletmelerinin yapısı düzeltilmeden, kırsal ve tarımsal altyapıda gerekli iyileştirmeler yapılmadan, teknolojinin verimli kullanımı sağlanamayacağı gibi istikrarlı bir tarım politikasının uygulanması da mümkün olmayacaktır"

ANKARA (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, mekanizasyonda gelişmiş ülkeler seviyesine hala ulaşılamadığını belirterek, "Tarım işletmelerinin yapısı düzeltilmeden, kırsal ve tarımsal altyapıda gerekli iyileştirmeler yapılmadan teknolojinin verimli kullanımı sağlanamayacağı gibi istikrarlı bir tarım politikasının uygulanması da mümkün olmayacaktır." ifadesini kullandı.

Bayraktar, yazılı açıklamasında, üreticiler tarafından 10 yılda kullanılan tarımsal makine sayısının 1,6 milyon artışla 8,8 milyondan 10,4 milyona çıktığını kaydetti.

Tarımsal mekanizasyon ile yapılan işin maliyetinin düşürülmesinin amaçlandığının altını çizen Bayraktar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yapılan iş için sarf edilen zamanın azaltılması ve birim alandan elde edilen verimin artırılması ancak tarımsal mekanizasyonun gelişimiyle mümkün olabilecektir. Küçük ölçekli, yeterli gelir elde edemeyen tarımsal işletmelerin, modern üretim teknik ve teknolojileri kullanarak üretim yapabilen büyük işletmeler karşısında ayakta durabilmek, rekabet şanslarını devam ettirebilmek ve sürekli üretim içinde bulunabilmek için ihtiyacı olan gerekli tarım alet ve makine ihtiyaçlarını karşılamaları gerekir. Ülkemiz, mekanizasyonda gelişmiş ülkeler seviyesine hala ulaşamamıştır. Tarım işletmelerinin yapısı düzeltilmeden, kırsal ve tarımsal altyapıda gerekli iyileştirmeler yapılmadan, teknolojinin verimli kullanımı sağlanamayacağı gibi, istikrarlı bir tarım politikasının uygulanması da mümkün olmayacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :