TZD Genel Başkan Demi̇rtaş:

TZD Genel Başkan Demi̇rtaş:

"Başbakan Yıldırım tarafından açıklanan 'Mili Tarım Projesi'ni önemli bir çalışma olarak görüyoruz ve destekliyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkan Hüseyin Demi̇rtaş, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan "Mili Tarım Projesi"ni önemli bir çalışma olarak gördüklerini ve desteklediklerini bildirdi.

Demi̇rtaş, yazılı açıklamasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakan Yıldırım tarafından açıklanan "Milli Tarım Projesi"nde, sektördeki sorunlara yer verildiğini belirtti.

Milli Tarım Projesi ile bu sorunların giderilmesi yönünde adımlar atılması hedeflendiğini vurgulayan Demi̇rtaş, "Bunun yanı sıra yine geçtiğimiz günlerde Başbakan Yıldırım tarafından açıklanan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi kapsamında 2016-2020 döneminde toplam 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasının kararlaştırılması ve bunun 17,68 milyar lirasının, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Orman ve Su İşleri bakanlıklarına tahsis edilmesi de olumlu bir gelişmedir." ifadelerini kullandı.

Demi̇rtaş, 2017 yılında uygulamaya konulacağı belirtilen vaatlerin gerçekleşmesine katkıda bulunmaya hazır olduklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :