TYB’den Aşıklar Bayramı’na davet

TYB’den Aşıklar Bayramı’na davet

Büyükşehir Belediye Başkanlığının desteği ile 20 Ekim’de gerçekleştirilecek 51. Uluslararası Âşıklar Bayramı, TYB Konya Şubesi ve Konya Kültür ve Turizm Derneği işbirliği ile Konya'nın Kültür Meşalesi Feyzi Halıcı hatırasına düzenleniyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığının desteği ile 20 Ekim’de gerçekleştirilecek 51. Uluslararası Âşıklar Bayramı, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ve Konya Kültür Ve Turizm Derneği işbirliği ile Konya'nın Kültür Meşalesi Feyzi Halıcı hatırasına düzenleniyor.

img_1465.jpg

20 Ekim Cuma günü düzenlenecek olan 51. Uluslararası Âşıklar Bayramı'na TYB Konya Şube Başkanı Hayri Erten ve Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci’nin yaptığı açıklamalarla tüm âşıkları ve kültür adamlarını davet ettiler. Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi binasında yapılan açıklamada TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyelerinden Doç. Dr. Bekir Biçer, Sadık Gökçe ve Yazar Melahat Ürkmez yer aldı.

FEYZİ HALICI YADİGÂRI SÜRÜYOR

51 yıl önce Konya’nın kültür, turizm ve ilim adamı Feyzi Halıcı tarafından başlatılan Aşıklar Bayramı bu yıl 20 Ekim Cuma günü saat 19.30’da Mevlana Kültür Merkezi’nde başlayacak. İki gün sürecek olan Aşıklar Bayramı’na Türkiye’nin ünlü aşıkları ve kültür adamları davet edildi.

KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ SÖYLENECEK.

TYB Konya Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, yaptığı açıklamada, Aşıklar Bayramı’nın en uzun soluklu etkinlik olduğunu söyledi. 51 yıl önce Merhum Feyzi Halıcı tarafından 07 -09 Ekim’de Konya’da başlatılan Aşıklar Bayramı, bu yılda tüm güzelliğiyle sergileneceğini dile getirdi. Erten açıklamasının devamında, 51 yıl önce yakılan meşalenin yanmaya devam ettiğini dile getirerek, “Bu yıl bu görevi Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak biz ve Konya Kültür ve Turizm Derneği ile birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile ifa edeceğiz. 20-21 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceğimiz etkinliği kısa bir süre önce aramızdan ayrılan Feyzi Halıcı anısına düzenleyeceğiz. 51. Uluslararası Âşıklar Bayramında ana tema Kahramanlık Türküleri olacak” dedi.

İLK ETKİNLİK CAMLI KÖŞK’TE

51’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Konya Âşıklar Bayramına bu yıl ülkemizin çeşitli bölgelerinden katılacak âşıklarımız yanında Türkiye dışından katılacak âşıklar da davet edildi. 30'un üzerinde âşığın katılacağı program 20 Ekim Cuma günü saat 14'te Zafer Meydanı Camlı Köşk, Kültürpark, Mevlana Meydanı ve Kılıçarslan Gençlik Merkezi'nde meydan atışmalarıyla başlayacak ve 21 Ekim Cumartesi günü de devam edecek. Ayrıca 20 Ekim Cuma akşamı saat 19.30 da Mevlana Kültür Merkezi'nde âşıklarımız Konya halkı ile buluşacak. 21 Ekim Cumartesi akşamı da yine 19.30'da Mevlana Kültür Merkezi'nde program tekrar edilecek.

img_1452.jpg

TÜRKİYE’NİN ÜNLÜ ŞAİRLERİ AĞIRLANDI

Toplantıda konuşan Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci, Konya’nın tarihi anlatarak Aşıklar Bayramı’nın önemine değindi. Konya’nın yetiştirdiği kültür ve turizm adamı Feyzi Halıcı’nın emanetine en iyi şekilde sahip çıktıklarını dile getiren Küçükbezirci, Feyzi Halıcı ve etrafındaki münevver kadrosuna rahmet diledi. 51 yıldır devam eden Aşıklar Bayramı’na Aşık Veysel ve birçok ünlü aşığın katıldığını söyleyen Küçükbezirci, “51 yıldır pekçok ses ve halk sanatçısı bu bayrama katıldı. Şiire önem vermemiz amacı şairlerimizin önemindendir.  Şairlerimize 51 yıldır sahip çıkıyoruz ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.  Servet R. Çolak – Memleket