TYB'de 'Beyaz Bulut' konuşuldu

TYB'de 'Beyaz Bulut' konuşuldu

TYB Konya Şubesi’nde ‘‘Beyaz Bulut’un’’ edebiyat dünyasından vedası konuşuldu

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin düzenlemiş olduğu ve Konya İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen Cumartesi sohbetlerinde bu hafta "Beyaz Bulut’a Veda” isimli program gerçekleştirildi. Programa Beyaz Bulut ekibinden Fatih Turanalp, Sümeyra Turanalp, Vural Kaya ve Sıddıka Tasa katıldı. Moderatörlüğünü Mahalle Mektebi Dergisi yazı işleri müdürü Abdullah Kasay’ın yaptığı programda Beyaz Bulut’un edebiyat dünyasından vedası konuşuldu.

tyb-konya-subesi’nde-‘‘beyaz-bulut’un’’-edebiyat-dunyasindan-vedasi-konusuldu-(2).jpg

Programın açılış konuşmasını Abdullah Kasay gerçekleştirdi. 1. sayısından 25. sayısına kadar geçen süreçte aslında Beyaz Bulut’un hiç bitmeyecek bir hikaye bıraktığını dile getiren Kasay, sözü derginin genel yayın yönetmenliğini üstlenen Fatih Turanalp’e bıraktı. Fatih Turanalp: “2005 yılıydı. İnternet ortamında çocuk edebiyatı merkezli bir site hayalimiz vardı. BeyazBulut.com ile başladı bu macera. Sonrasında 2013 yılına geldiğimizde Ulvi Kubilay Dündar abimizin önerisi ve desteğiyle BeyazBulut için matbuat imkânı doğdu ve Ekim 2013’te BeyazBulut, “her yaştan çocuklara edebiyat dergisi” mottosuyla, bu kez basılı olarak yayına başladı.” sözleriyle Beyaz Bulut’un hikâyesini özetledi. Sümeyra Turanalp ise çocukların yazmaya başlama serüveninden bahsetti. Beyaz Bulut ile bunun çok büyük ivme kazandığını ve adeta derginin yazmak için bir okul görevini üstlendiğini dile getirdi. Derginin son sayısı ile beraber büyük bir boşluk yaşadığını dile getiren Sümeyra Turanalp aslında hiç bitmemiş gibi derginin halen tüm sayıları ile varlığını sürdürdüğünü dile getirdi. Vural Kaya ise çocuk edebiyatı dergileri arasında Beyaz Bulut’un müstesna bir yerde durduğunu ve çocuk yayıncılığına çok olumlu izler bıraktığını söyledi. Beyaz Bulut’un diğer dergilerden ayrılan en büyük yanının samimiyet olduğunu vurgulayan Kaya dergide yer alan Papyon isimli şiirini seslendirdi. Derginin çizer ekibinde yer alan Sıddıka Tasa ise çizerlik serüveninden bahsetti. Beyaz Bulut’un birçok kapağına imza attığını ve her birinin kendisi için çok özel bir yeri olduğundan bahseden Tasa, Beyaz Bulut’un bu manada kendi çizerliğine de birçok şey kattığını söyledi.

tyb-konya-subesi’nde-‘‘beyaz-bulut’un’’-edebiyat-dunyasindan-vedasi-konusuldu-(4).jpg

Program sonunda konuşmacılara günün anısına Katılım Belgeleri TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten ve TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Harmancı ve Ulvi Kubilay Dündar tarafından takdim edildi.

tyb-konya-subesi’nde-‘‘beyaz-bulut’un’’-edebiyat-dunyasindan-vedasi-konusuldu-(3).jpg