TYB İstanbul Şubesi 13. Olağan Genel Kurulu

TYB İstanbul Şubesi 13. Olağan Genel Kurulu

TYB İstanbul Şube Başkanlığı'na Mahmut Bıyıklı yeniden seçildi

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi'nin 13. Olağan Genel Kurulu'nda Mahmut Bıyıklı, yeniden başkanlığa seçildi.

TYB'den yapılan açıklamaya göre, TYB İstanbul Şubesi'nin 13. Olağan Genel Kurulu, Kızlarağası Hüseyin Ağa Medresesi'nde gerçekleştirildi.

Genel Kurul'da yapılan seçim sonucunda, Mahmut Bıyıklı yeniden şube başkanlığına seçildi. Ayrıca, TYB İstanbul Şubesi'nin yeni yönetim kurulunun asil üyeliklerine; İhsan Kabil, Prof. Dr. Turan Koç, Prof. Dr. Sefa Saygılı, Prof. Dr. Abdülkadir Emeksiz, Dr. Mustafa Canbey, Bünyamin Yılmaz, Muzaffer Doğan, Fatma Gülşen Koçak seçilirken, Yrd. Doç. Yusuf Dinç, Dursun Ali Taşçı, Ahmet Maraşlı, Demirhan Kadıoğlu, Ekrem Aytar, Sedat Yılmaz, Birol Cürgül, Esra Elönü ve İsmail Sezer de yedek üye oldu.

TYB İstanbul Şubesi'nin Denetim Kurulu'nda Zekeriyya Yılmaz, Tayfur Kozan ve Elif Sönmezışık asil üye, Şafak Çelik, Ercan Yılmaz ve Mehmet Ballı ise denetim kurulu yedek üyeleri olarak kabul edildi.

Olağan Genel Kurul'da yönetim kurulu faaliyet raporuna ilişkin bilgi veren Bıyıklı, Türkiye Yazarlar Birliği'nin geçmişten bugüne edebiyat mirasını geleceğe taşıma idealinde olduğunu aktardı.

Bıyıklı, TYB'nin Türkiye'nin en büyük yazar örgütü olduğunu belirterek, "TYB darbelere meydan okuyarak, her türlü imkansızlıklara direnerek bugünlere gelmiş, her zaman sözünü en gür şekilde söylemiştir. Bugün fark edilen bazı meseleleri, TYB kırk yıldan beri söylemektedir. Siyasette, ekonomide vesaire iktidar olunabilir ama kültürde yoksanız bütün kazanımlarınız bir anda kaybolur, hakikatini daima dillendirmiştir." değerlendirmesini yaptı.

Mahmut Bıyıklı, kültürün yok sayıldığı kültür adamlarının kıymetinin bilinmediği bir çağda, kültür cephesinde mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :