Twitter'a emoji desteği yolda!

Twitter'a emoji desteği yolda!

Sosyal medyanın yapı taşlarından olan Twitter, artık neredeyse herkesin kullandığı emojileri kendi sistemine dahil ediyor.

Son dönemlerde artık iyice popülerleşen ve emoji olarak ifade edilen ifade çeşitleri birçok kişinin kelimelerle ifade edeceği şeyleri birkaç ifade ile belli etmesi, o sırada yazdığı mezajdaki aktarmak istediği düşünceyi desteklemesi adına en çok başvurulan yöntem oldu.

Artık emoji için özel klavyelerin bile yapıldığı durumda Twitter'da bu işle başa çıkabilmek adına direkt kendisi atılan tweetler için emoji seçeneği getirecek. Tabii bu şu anda telefondan attığınız tweete klavyenizden eklediğiniz emoji gibi olmayacak. Çünkü bu emojiler masaüstünde kare kare görünmekte. Tam emoji desteği ile direkt olarak Tweetinizi yazdığınız bölmede bulunan resim ekleme ve konum açma ikonlarının yanına emoji bölmesi eklenerek platform farketmeden direkt olarak emoji ekleyebileceksiniz.

Görünüşe göre 36 emoji ile yapılan testler başarılı sonuçlanırsa kısa süre içerisinde tweetlerinize dilediğiniz ve tweetinizi destekleyecek emojileri de tweetinize koyabilirsiniz.

1447806937-b9dc16.jpg