Tuzla'da gemi indirme töreni

Tuzla'da gemi indirme töreni

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu:-"Deniz Kuvvetlerinin harbe hazırlık durumu üst seviyededir. Verilecek her türlü göreve hazırdır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

İSTANBUL (AA) - Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, "Deniz Kuvvetlerinin harbe hazırlık durumu üst seviyededir. Verilecek her türlü göreve hazırdır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Tuzla'da Selah Tersanesi'ndeki "TCG YZB. Güngör Durmuş" gemisinin suya indirilmesi töreninde konuşan Bostanoğlu, Türk Deniz Kuvvetlerinin, ulusal ve uluslararası yükümlülükler çerçevesinde görev yapan, dünya ve bölge barışına katkı sunan dünyanın en etkin deniz güçlerinden olduğunu söyledi.

Bostanoğlu, Deniz Kuvvetlerinin, yaklaşık bin yıllık tarihinde şanlı zaferlerin yanında zor dönemler de geçirdiğini ancak bunların hepsinden güçlenerek çıktığını vurguladı.

Deniz Kuvvetlerinin, son dönemde yaşanan gelişmelere rağmen Türkiye’nin menfaatlerini kararlılıkla korumaya devam ettiğini aktaran Bostanoğlu, "Deniz Kuvvetlerinin harbe hazırlık durumu üst seviyededir. Verilecek her türlü göreve hazırdır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kuvvetimiz, tüm dünyada yaşanan siyasi ve askeri gelişmelere paralel olarak mevcut gücünü idame etmek ve çağın gereklerine uygun olarak geliştirmek amacıyla modernizasyon ve tedarik projelerini etkinlikle yürütmektedir.” diye konuştu.

Bülent Bostanoğlu, lojistik destek gücünü geliştirmek için önemli adımlar attıklarını vurgulayarak, “İlk olarak iki lojistik destek gemisinin inşasını öngören proje hayata geçirildi. Yakın zamanda ise daha büyük tonajlı bir denizde ikmal muharebe destek gemisinin tedarik sürecine başlanacaktır. Böylelikle, Deniz Kuvvetlerimizin lojistik destek kabiliyetinde hem sürat ve kapasite hem de etkinlik ve esneklik anlamında büyük oranda gelişme sağlanmış olacaktır.” ifadesini kullandı.

Suya indirilecek geminin yerli sistem ve cihazlarla donatıldığını belirten Bostanoğlu, ”Unsurlarımızın akaryakıt, su, yiyecek ihtiyaçlarını karşılayabilecek, asimetrik tehditlere karşı kendini koruyabilecek, görev ihtiyacına uygun olarak tasarlanan görev konteynerlerini taşıyabilecek, helikopter harekatı yapabilecek ve küçük çapta cerrahi müdahaleleri icra edebilecek imkan ve kabiliyetlere sahiptir." bilgilerini verdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Türkiye'nin kendi gemilerini inşa etme yönünde büyük ilerleme kaydettiğini söyledi.

Özel sektör tersanelerinde yakın dönemde tamamlanan veya sözleşme ve icra süreci devam eden çalışmalar olduğunu dile getiren Bostanoğlu, şöyle devam etti:

“Çok maksatlı amfibi hücum gemisi, amfibi çıkarma gemileri, denizde ikmal muharebe destek gemisi, Tuzla sınıfı karakul gemileri, SAT botları, denizaltı kurtarma ana gemisi, kurtarma ve yedekleme gemileri, süratli çıkarma gemileri gibi projeler, Deniz Kuvvetlerimizin milli imkanlarla üretilen harp silah ve araçlarına sahip olma, dışa bağımlılığı azaltma ve milli gemi inşa sanayimizi geliştirme konusundaki azim ve kararlılığın en güçlü örnekleridir.”

Bostanoğlu, bu başarıların, Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sunduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :