Tuzcuoğlu: Hedefimiz 7.5 milyon bağımsız birimin yenilenmesi

Tuzcuoğlu: Hedefimiz 7.5 milyon bağımsız birimin yenilenmesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu TRT Haber’de yayımlanan “Uzman Gözüyle” programının konuğu oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, TRT Haber’de yayımlanan “Uzman Gözüyle” programında Türkiye’de deprem konusu ile devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi. Katıldığı canlı yayında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Müsteşar Yardımcısı Tuzcuoğlu, Türkiye’nin yüzde 66’sının deprem kuşağında yer aldığını belirterek insanların kendisini deprem ile yaşamaya hazırlaması gerektiğini söyledi” diye konuştu.

BAŞARACAK KARARLILIĞA VE AZME SAHİBİZ

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul’da 1.5 milyon bağımsız birimin dönüşmesi gerektiğini dile getiren Tuzcuoğlu, ortaya koyulan hedefler doğrultusunda da yılda 100–150 bin bağımsız birimin dönüşmesi gerektiğini belirtti. Söz konusu hedeflere ulaşıldığı takdirde 15 yılın sonunda riskli olarak görülen alanların ortadan kalkacağını açıklayan Tuzcuoğlu, “1999’dan sonra yapılan binalar daha sağlam olarak görülüyor. Van depreminde, 2007’de çıkarılan deprem yönetmeliğine göre yapılan binaların zarar görmediğine şahit olduk. Problem 1999 öncesinde yapılan binalardan kaynaklanıyor. Hedefimizde 7.5 milyon bağımsız birimin yenilenmesi var” açıklamalarında bulundu.