TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi

Fitch Ratings Türkiye Direktörü Üstay:- "Biz herhangi bir görüş belirttiğimizde bu eleştirilir. Biz, ne görüyorsak eksi ve artıları bir paket halinde onlara sunmak zorundayız. Yapmış olduğumuz eleştiri haksız bir eleştiri olabilir, bu eleştiriye karşı bir

İSTANBUL (AA) - Fitch Ratings Türkiye Direktörü Gülcan Üstay, "Biz herhangi bir görüş belirttiğimizde bu eleştirilir. Biz, ne görüyorsak eksi ve artıları bir paket halinde onlara sunmak zorundayız. Yapmış olduğumuz eleştiri haksız bir eleştiri olabilir, bu eleştiriye karşı bir fikir varsa veya bunun yanlış olduğunu bize açıklayabilecek biri varsa biz her zaman buna açığız." dedi.

Üstay, Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) Yatırımcı İlişkileri Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, yatırımcı ilişkilerinin önemine işaret ederek, yaptıkları çalışmalarda normal süreçte en fazla bu konuya yoğunlaştıklarını söyledi.

Fitch Ratings olarak görüşlerini yatırımcı ilişkileri departmanındakilerin şeffaflığı ve objektifliği doğrultusunda oluşturduklarını aktaran Üstay, şunları kaydetti:

"Kredi derecelendirme şirketleri bir görüş oluştururken hiçbir şekilde alma veya satma tavsiyesi vermez. Hisse senedi analisti ile rating şirketi analistinin en temel farkı budur. Biz mümkün olduğu kadar şirketlerden aldığımız bilgilerle objektif bir şekilde artı ve eksilerini değerlendirerek bir görüş beyan ederiz. Kendi görüşümüzü veya kendi bilgilerimizi oluştururken şeffaflık ve doğruluk ilkesinden sapmadan objektif bir görüş oluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz."

Yatırımcı ilişkilerinde çalışanların alıngan olmaması gerektiğini vurgulayan Üstay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz herhangi bir görüş belirttiğimizde bu eleştirilir. Biz, ne görüyorsak eksi ve artıları bir paket halinde onlara sunmak zorundayız. Yapmış olduğumuz eleştiri haksız bir eleştiri olabilir, bu eleştiriye karşı bir fikir varsa veya bunun yanlış olduğunu bize açıklayabilecek biri varsa biz her zaman buna açığız. İletişim kullanılması gereken en önemli özellik. Şirket içindeki yatırımcı ilişkileri departmanındaki arkadaşlar, rating şirketleri dahil, üçüncü kişiler için ilk iletişim noktası."

Üstay, dünya ve ürünlerin çok hızlı geliştiğini dile getirerek, "Rating şirketi olarak biz de kendimizi geliştiriyoruz. Şirketlerin de mümkün olduğu kadar eleştiriye açık ve kendilerini geliştirmeleri gerektiğini düşünüyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :