'TÜYAP fuarcılık hakkında FETÖ soruşturması' haberi hakkında tekzip metni

'TÜYAP fuarcılık hakkında FETÖ soruşturması' haberi hakkında tekzip metni

29.12.2017 tarihinde sitemizde yayınlanan 'TÜYAP fuarcılık hakkında FETÖ soruşturması' haberi hakkında tekzip metnini sorumlu yayıncılık gereği yayınlıyoruz...

TÜYAP TARAFINDAN GÖNDERİLEN TEKZİP METNİ:

T.C.

KARTAL 15. NOTERLİĞİ

Keşideci : Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. - Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Cumhuriyet Mah. Hadımköy Yolu Cad. 9/1 34500 Büyükçekmece / İST.

Vekili : Av. Kadir Daylık - Kayışdağı Cad. Karamançiftliği Yolu Eston Camlıevler 76 Parsel A8 Sahilçamı Kat:6 D.24 34752 Ataşehir / İSTANBUL

Muhatap : Memleket İletişim AŞ. (Memleket Gazetesi) - Musalla Bağları Mh. Dereboyu Sok. No: 10 Selçuklu/KONYA

Konu : internet ortamında yapılan gerçeğe aykırı yayın içeriğinin kaldırılması ve ekteki tekzip (düzeltme ve cevap) metninin bir hafta süreyle internet ortamında yayımlanması ihtarıdır.

DÜZELTME ve CEVAP METNİ

Bazı yayın organları ve yazarlar tarafından bir süredir TÜYAP hakkında gerçek dışı ve karalamaya yönelik asılsız, delilsiz ve kasıtlı iddialarla kamuoyunda olumsuz bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır.

İnternet sitenizde yer alan ve ekte bir çıktısı bulunan haber de böyle bir çabanın örneğidir.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yapılan Soruşturma İşlemleri Genel Sorgulamasında TÜYAP hakkında herhangi bir soruşturma bulunmadığı görülmekte, ticaret ve marka hukukundan doğan 2007 ve 2010 yıllarında açılmış ve kapatılmış dosyalardan başka ve 2010 yılından sonra soruşturmaya konu bir işlemin bulunmadığı anlaşılmaktadır. (EK - Soruşturma İşlemleri Genel Sorgulama (CBS_GNL_100) Yapılan ekran sorgulamasında ise Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Bülent Ünal hakkında herhangi bir soruşturma kaydına rastlanmamıştır. (EK - Sorgulama Ekranı Görüntüsü)

Yalan haber ve buna ilişkin yorum ve iddiaların gerçekle, objektif habercilikle, basın meslek ilkeleriyle bağdaşır hiçbir yanı yoktur.

Olmayan soruşturmaları varmış gibi göstererek, hayali ayrıntılar sunarak ve bunlar gerçekmiş gibi aktararak sanki bir savcı gibi davranmak, Başsavcılık şahsiyetini de hafife almaktır.

Hukuka ve Anayasa'ya bağlılık ilkesini daima önde tutarak kamu kurumları ile uyum içinde Türk ekonomisine büyük katkıları bulunan TÜYAP mesleki önceliğinin verdiği sorumlulukla, fuarcılık mesleğinin üst düzeyde, ülke yararına sürdürülmesi ve geliştirilmesi yolunda 39 yıldır ilerlemeye devam etmektedir.

TÜYAP ve yöneticilerini kamuoyu nezdinde küçük düşürmekte itibarsızlaştırmak, haklarında olumsuz algı oluşturmak amacıyla yapılmış bu tür iftira ve  hakaretler kötü niyetli yorum ve yanlış tespitler içeren yazının -5651 sayılı internet Ortamında yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Kanunu ilgili hükümleri gereğince- internet sitesinden derhal kaldırılmasını, bu düzeltme ve cevap metninin bir hafta süreyle yayımlanmasını talep ediyoruz.

Avukat Kadir Daylık

05 Ocak 2018