Tutuklu yakınlarından yeniden yargılanma talebi

Tutuklu yakınlarından yeniden yargılanma talebi

Bingöl'de Memur-Sen Bingöl Şubesini ziyaret eden bazı tutuklu yakınları, 28 Şubat süreci ve FETÖ'nün mağduru olduklarını öne sürdükleri akrabalarına yeniden yargılanma yolunun açılmasını istedi

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de bazı tutuklu yakınları, Memur-Sen Bingöl Şubesini ziyaret ederek, 28 Şubat süreci ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mağduru olduklarını öne sürdükleri akrabalarına yeniden yargılanma yolunun açılması için destek istedi.

Memur-Sen Bingöl Şubesini ziyaret eden tutuklu yakınları, Şube Başkanı Mücahit Çelik ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Kava ile görüştü.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, hak edilmeyen bir şekilde cezalandırılan insanların yeniden adil bir şekilde yargılanması gerektiğini söyledi.

28 Şubat dönemi ve devamında ciddi mağduriyetler yaşandığını belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Bu zulmün ortadan kaldırılması için haksız bir şekilde cezaevlerinde olan bütün kardeşlerimizin yeniden bir yargılanması gerekiyor. Rabb'im, cezaevlerindeki kardeşlerimizi hürriyetlerine kavuştursun ve hayırlı hizmetlerini devam ettirmeyi nasip eylesin. Memur-Sen ve bağlı kolları olarak elimizden ne geliyorsa şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra bulunduğumuz her ortamda bu mağduriyetleri dile getireceğiz. Bu mağduriyetlerin takipçisi ve destekçisi olacağız. Siyasi iktidardan beklentimiz, hiç ötelemeden bir an önce bu yaraya neşter vurması ve bu mağduriyetlerin giderilmesi noktasında gereken hassasiyeti göstermesidir."

Tutuklu yakını Medeni Kaan, mağduriyetlerin giderilmesi konusunda tüm yetkililerden yardım istediklerini aktararak "Kardeşim gibi bir çok insan 15-20 yıldır cezaevlerinde yatıyor. Geçenlerde Cumhurbaşkanı bu konuyu dile getirdi. Bu konunun Cumhurbaşkanı tarafından dile getirilmesi bizleri son derece umutlandırmıştır. Bizim tek bir talebimiz var, haksız yere cezaevlerinde yatan insanların yeniden adil bir şekilde yargılanmalarıdır." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :