Tutal, yayla şenliklerine katıldı

Tutal, yayla şenliklerine katıldı

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, her yıl geleneksel olarak yapılan yayla şenliklerine katıldı.

 

Boyalı , Taraşçı, Akçalar , Tepecik Mahallelerinde yapılan yayla şenliklerinde dernek başkanları ve vatandaşlarla biraraya gelen Başkan Tutal, düzenlenen yayla şenliklerinin örf ve adetlerinin yaşatılması noktasında birlik ve bereberliğe vesile olduğunu kaydetti.

 

Seydişehir’e bağlı kırsal mahallelerde düzenlenen yayla şenliklerine Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti ilçe Başkanı Mustafa Konurer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Şenliklerimizde birlikte bayram coşkusu yaşıyoruz. Bu coşkuyu görünce ne kadar şükretsek azdır diye düşünüyorum. Özellikle İslam coğrafyasının hepsinde iç savaş, kavgalar ve gürültüler var. Zulmedilen insanlar, yetim kalan öksüz çocuklar var. Şükürler olsun ki ülkemizde huzur ve kardeşlik içinde yaşıyoruz. Bu coğrafyanın lideri ülkemizdir. Biz kendi içimizde birlik, beraberlik ve kardeşliği sağladığımız zaman aynı durum İslam Coğrafyasınada yayılacaktır. Bunun için özellikle bu dönemde biz ne kadar birlik ve beraberlik içerisinde olursak, dünyada o kadar huzur içerisinde olacaktır. Bu dayanışmalarımız güzel ve bu güzelliği devam ettirmemiz gerekiyor” dedi.

 

Yerel yönetim olarak çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Başkan Tutal;” göreve geldiğimiz günden bu güne tüm kırsal mahallelerimizle ilgileniyoruz. Mahallerimizde güzel mesire alanlarının olması ve piknik alanlarının oluşması için çalışmalarımız devam ediyor. Merkezde ise neredeyse 20 yıldır kör düğüm haline gelen bir çok konuyu Seydişehir’de çözüyoruz. Eski Garaj projesini başlattık. Seyidharun bölgemizin kamulaştırma çalışmalarının yüzde yetmişini tamamladık. Bayram sonrası temizlik çalışmalarına başlayacağız. Kuğulu bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor. Termalde kuyularımızı açtık Seydişehir’in ikinci bir Etibank Alüminyum Tesisleri olacak olan termal alanımıza 315 bin metrekarelik bir alanı kazandırdık. İhalesini yaparak Seydişehir halkını termal tesislerimizle yakında buluşturmuş olacağız. Hepimiz bu ülke için çalışıyoruz. Seydişehir’e hizmet eden arkadaşlarımıza, kardeşlerimize, muhtarlarımıza, Belediye Başkanlarımıza ben teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

İnsanların farklı düşüncelere sahip olabileceğini, bunun doğal olduğunu kaydeden Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci;” Herkes fikirlerini özgürce söyleyebilir. Biz siyasiç ayrım yapmadan hizmetlerimize devam edeceğiz ve etmekte düsturumuz. Bütün siyasi partiler bunu için kurulur ve hizmet etmek için görev alırlar. Bizim bakanlığımızla ilgili mahallelerimizde ilgili neler yapılacaksa, mahalle muhtarlarımızın mutlaka bize gelmesini istiyorum, Ben gereken desteği vereceğime söz veriyorum. Muhtarlarımız yeter ki proje getirsin. Belediye başkanımız zaten gerekeni yapıyor. Herkes hizmet için gayret eder. Bu bir yarıştır. Bugün bu görevde biz varız, yarın başka birisi olabilir. Sizlere hizmet etmeye gayret edeceğiz. Türkiye bu bölgede istikrar abidesi, ama bu güzelliği birlik ve beraberliği bozmak isteyenler var. İçeride ve dışarıda Suriye, Irak, İran farkındasınız kanayan yaralar var. İnşallah yangın Türkiye sıçramadan Türkiye’nin birlik ve beraberliğin sürdüreceğiz. Şenliklerimizde her siyasi partiden farklı düşüncede insanlarımız var. Mutlaka da olmalı. Ama birlik ve beraberlikle birbirimize kenetlenmeliyiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu.

 

Kırsal mahallelerde düzenlenen yayla şenliklerinde  Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından şenliğe katılan vatandaşlara ve çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.