Tutal: Çiftçilerimizin her zaman yanındayız

Tutal: Çiftçilerimizin her zaman yanındayız

Hububat ve bakliyat üretiminde önemli bir potansiyele sahip Seydişehir ve çevre ilçelerinde bulunan üreticiler ürünlerini Seydişehir Hububat Borsası’nda değerlendiriyor.

Hububat ve bakliyat üretiminde önemli bir potansiyele sahip Seydişehir ve çevre ilçelerinde bulunan üreticiler ürünlerini Seydişehir Hububat Borsası’nda değerlendiriyor. Seydişehir Belediyesi SEBELTAŞ A.Ş. tarafından 2015 yılında yapımı gerçekleştirilen Hububat Borsası’nda hububat alımları tam kapasite devam ediyor.  Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın, seçim beyannamesi arasında bulunan ve yapımı kısa sürede tamamlanan 15 bin metrekare alanda kurulan Hububat Borsasında üreticiler ürünlerini daha kolay ve değerinde satıyor. 3.5 milyon liraya mal olan Hububat Borsası, 60 tonluk kantar ve toplamda 10 adet dükkânda çiftçilerin hizmetindedir. 

Başkan Tutal ‘Üretici ile tüccarı buluşturmak amacıyla 2015 yılında çiftçilerin hizmetine açtığımız Hububat Borsası 4 yıldır hizmet veriyor. Yaşamın zor olduğu bu zamanda hem çiftçilerimize fiyat ve kalite noktasında yardımcı olduk hem de tüccarların alacağı ürünleri uygun fiyata almasını sağladık. Üretici ürünlerini yıl boyunca Hububat Borsası’nda değerlendirebiliyor, 60 tonluk kantarı ile de uzak bölgelere gitmeden hassas tartımlarını gerçekleştiriyor. ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ şiarımızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz’ dedi.

Etiketler :