Tutal, besicilerle buluştu

Tutal, besicilerle buluştu

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, seçim vaatleri arasında yer alan ihtisaslı organize hayvancılık bölgesi çalışmaları konusunda besicilerle buluştu.


Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, seçim vaatleri arasında yer alan ihtisaslı organize hayvancılık bölgesi çalışmaları konusunda besicilerle buluştu.

Merkez ve kırsal mahallelerde mahalle aralarında bulunan besi damları konusunda şikayetler aldıklarını kaydeden Başkan Tutal, "mahalle aralarında bulunan besi damlarını kaldırılması konusunda bize sürekli şikayetler geliyor. Bu nedenle organize hayvancılık bölgesinin kurulması konusunda çalışmalarımıza başladık "dedi.

Başkan Tutal, başlattıkları çalışma ile şehir merkezinde bulunan ahırların taşınacağını, çağın şartlarına uygun organize besi alanında toplanması için çalışma yaptıklarını söyledi.
 

Ahırların bulunduğu semtlerde bölge halkının şikayetçi olduğunu ifade eden Tutal, "mahalle aralarında yapılan besicilik büyük sıkıntılara ve kargaşaya yol açıyordu. Biz de bu sorunları kökten çözüme kavuşturmak adına bir çalışma yapıyoruz. Şehir merkezinde artık ahır bulunması tabii ki doğru değil" dedi.

İlçede besicilik yapan esnaflarla biraraya gelen Belediye Başkanı; "Kararlarımızı birlikte vereceğiz. İstişareyle bu süreci yöneteceğiz. Bu konuda bizim arzu ettiğimiz şey organize besi alanları oluşturup esnafımızın bu bölgede daha kaliteli standartlarda hizmet verebilmesini sağlamak."


Sorumluluk almaktan kaçmadıklarını ifade eden Başkan Tutal; "Siz besici kardeşlerimizi mağdur etmeden faklı bir bölge oluşturuyoruz. Beylik çayırı dediğimiz bölgede hayvancılık bölgesi oluşturduk.Mülkiyetimize almak için çalışma yapıyoruz. Bu alanda ister kendiniz ister bizim öncülüğümüzde besi alanları yapabilirsiniz. Biz buna göre bir parsel çalışması yapar, ulaşım ve alt yapı konusunda yardımcı oluruz. En sağlıklı parselleme nasıl olacaksa oturup konuşur parselleriz ihale usulü ile satışı yaparız .Yada kendi imkanlarınızla parsellerini alır proje çizdirir besi damınızı yaparsınız " dedi.


Toplantıya katılan besiciler uygun şartlar oluşturulduğunda , maddi imkanları elverdiği takdirde kendilerinin de bu konuda gerekli çalışmaya katılacağını ifade etti.

Başkan Tutal ve besiciler gerekli çalışmalar yapılarak önümüzdeki yıllarda bu sorunun çözülmesi noktasında fikir birliğine vardılar.Yeniden toplanmak ve istişare etmek üzere ayrıldılar.