TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı

Başbakan Yıldırım: (7)- "116 milyar lira vergi barışından ve SGK prim barışından müracaat oldu. 116 milyar lira. Arkadaşlar kriz olan bir ülkede millet kuyruğa girip, devlete para yatırmak ister mi? Dün gece ödemenin ilk günüydü, 15 milyar lira tık para g

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "116 milyar lira vergi barışından ve SGK prim barışından müracaat oldu. 116 milyar lira. Arkadaşlar kriz olan bir ülkede millet kuyruğa girip, devlete para yatırmak ister mi? Dün gece ödemenin ilk günüydü, 15 milyar lira tık para girdi. Al sana 4 milyar dolar para." dedi.

Yıldırım, Sheraton Otel'de düzenlenen Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğinin amacının rejim değişikliği olmadığını belirtti.

Türkiye'de rejimin Cumhuriyet olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Halkın egemenliğinin ne demek olduğunu darbe girişiminde Meclis'te gördük. Bombaların altında milletvekillerimiz o darbeye karşı aslanlar gibi durdular." ifadelerini kullandı.

2007 yılından bu yana cumhurbaşkanının parlamento tarafından seçilmediğini, bunun sebebinin de kendileri olmadığını anlatan Başbakan Yıldırım, bunun üzerine halka gittiklerini halkın da yeni cumhurbaşkanını seçtiğini bildirdi.

- "Bu coğrafyada istikrarsızlığın bedeli çok vahim olur"

Gelinen noktada halkın yüksek iradesiyle seçilmiş bir cumhurbaşkanının, hükümetin ve parlamentonun bulunduğunu ifade eden Yıldırım şöyle devam etti:

"Buradaki işlerin düzelmesi lazım. Mevcut durumla, Anayasa uyumlu olması lazım. Biz de partilere diyoruz ki 'gelin bunu yapalım'. Bu kişisel bir ihtiyaç değil. Bu Türkiye'nin geleceği için, istikrarı için bir ihtiyaç. Zor topraklarda yaşıyoruz. Coğrafyamız zor bir coğrafya. Stratejik olarak zor, coğrafya olarak zor. Tehditleri fazla, fırsatları da fazla. Onun için bu ülkede, bu coğrafyada istikrarsızlığın bedeli çok vahim olur. Onun için Türkiye'nin mutlaka her seçimde güçlü iktidar çıkartması lazım. Bu kim olursa olsun. 7 Haziran'da gördük. 'Türkiye partisi olduk' diyen o bölücülerin, terör örgütünün esaretine girmiş o partinin ne havalara girdiğini gördük. Onun için Türkiye mutlaka tek başına iktidar çıkartmalı, bunun yolunu açacak anayasa değişikliğini yapmalıyız."

- "Sorunları torunlara bırakarak, gelen bir parti değiliz"

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin mutlaka tek başına iktidarla ve güçlü siyasi iradeye sahip bir şekilde yönetilmesi gerektiğine işaret ederek, hedeflerinin bu olduğunu ve bu konuda çalışmalarını tamamladıklarını kaydetti.

Çok geniş değil, 10-15 madde içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile Meclis arasındaki ilişkileri düzenleyen, buradaki yetki kargaşasını, çakışmaları ortadan kaldıran, çok anlaşılabilir bir teklif getirdiklerini belirten Yıldırım, "Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi'nin de büyük oranda mutabakatı var. Meclis'te görüşüp, sizin önünüze, milletin önüne getirince bu sorunu da halletmiş olacağız. AK Parti, sorunları torunlara bırakarak gelen bir parti değil bunu bilin. Sorunların üzerine giden bir partiyiz. Sorunları görüp, geri duran veya sorunları halının altına süpüren bir anlayışta olmadık, cesaretle her türlü sorunun üzerine gittik, gitmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

- "Merak etmeyin her zaman yanındayız"

İstişarede bereket ve hayır olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Soran dağlar aşar, sormayan düz ovada şaşar" sözünü anımsattı.

Her şeyi bildiğini zanneden kişinin aslında hiçbir şey bilmediğini belirten Başbakan Yıldırım, her yaşta herkesin öğreneceği çok şeyin bulunduğunu ifade etti.

Yıldırım, hayatta karşılarına çıkan sorunların her zaman olabileceğini ama bu sorunların azim ve gayretlerini daha da artıracağını kaydederek, şunları söyledi:

"Sorunlar çözüm için büyük fırsat oluşturur. Bu bölgede, bugünlerde yaşadıklarımız canımızı sıkabilir ama bir yandan da bize yeni fırsatların penceresini aralıyor, bunu da görmemiz lazım. Bakın 116 milyar lira vergi barışından ve SGK prim barışından müracaat oldu. 116 milyar lira. Arkadaşlar kriz olan bir ülkede millet kuyruğa girip devlete para yatırmak ister mi? Dün gece ödemenin ilk günüydü 15 milyar lira tık para girdi. Al sana 4 milyar dolar para. Vatandaş cömert, vatandaşın gönlü gani."

Konuşmasının sonunda iş adamlarına da seslenen Başbakan Yıldırım, "Merak etmeyin her zaman yanındayız. İşler daha iyi olacak. İyimserlik pompalamıyorum, sorunları biliyoruz ama çözüm üretecek irade olduğunu sizlerin özellikle bilmesini istiyoruz." dedi.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :