TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı

Başbakan Yıldırım: (4)- "Bir terörümüz vardı, şimdi iki terörümüz oldu. FETÖ de buna ilave oldu. Ama bölücü terör olsun, FETÖ olsun, bunların hepsinin üstesinden geleceğiz. Bölücü terörde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde olmadığı kadar mücadelede başarılı gi

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Bir terörümüz vardı, şimdi iki terörümüz oldu. FETÖ de buna ilave oldu. Ama bölücü terör olsun, FETÖ olsun bunların hepsinin üstesinden geleceğiz. Bölücü terörde Türkiye Cumhuriyet tarihinde olmadığı kadar mücadelede başarılı gidiyoruz. 30-40 yıldır girilemeyen yuvalarına girdik, hepsini darmadağın ettik. Her gün terör örgütünün ileri gelenlerinden bir tanesini ele geçiriyoruz ve bunların verdiği ifadelerle de terörü inşallah çökerteceğiz." dedi.

Yıldırım, Sheraton Otel'de düzenlenen Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin de özel sektörün de borçlarını döndürme gibi bir problemi olmadığını, bunun kasıtlı olarak yayılmaya çalışıldığını belirtti.

Bütün olumsuzluklara rağmen, Merkez Bankası'nın net rezervlerinde bir kuruş azalma olmadığına dikkati çeken Başbakan Yıldırım, boş durmadıklarını, tedbir aldıklarını vurguladı.

Ekonomide yapılan düzenlemeleri hatırlatan Yıldırım, bazı vergi düzenlemeleri ile tüketici kredilerinde yeni yapılandırma getirdiklerini, teminatlarda kolaylıklar sağladıklarını anlattı.

Başbakan Binali Yıldırım, taşınır teminatını 2017 Ocak'tan itibaren uygulamaya başlayacaklarını belirterek, bu tarihten itibaren bireysel emekliliğe otomatik katılımı da getirdiklerini aktardı.

Bireysel emekliliğe otomatik katılımın çok önemli olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Türkiye'nin cari açığı var. Türkiye az tasarruf ediyor çok harcıyor. İthalatı fazla, ihracatı az çünkü doğal kaynakları yok. Amacımız buradaki açığı, uzun vadede tasarruf miktarını artırmak, bir yandan da katma değer oluşturan, mukayeseli olarak başka ülkelere göre üstünlük sağlayacak alanlara destek vermek. 7 alan tespit ettik, teşvik sistemimiz yayınlandı. Şimdi artık konfeksiyon usulü teşvik değil, ısmarlama, projesine göre teşvik sistemine geçiyoruz. Bakanlarımız, yapılacak yatırıma uygun özel teşvik verecek."

Doğu ve Güneydoğu'da 23 cazibe merkezi bulunduğunu aktaran Yıldırım, bu bölgeler için de teşvikler verildiğini bildirdi.

İş adamlarından bu teşvikleri incelemelerini isteyen Başbakan Yıldırım, bu bölgelerde herkesin ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği için ortak sorumluluğu bulunduğunu kaydetti.

- "Hepsini darmadağın ettik"

Türkiye'nin terör sorununa değinerek, 50 yılı aşkın süredir terörle mücadele edildiğini anlatan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bir terörümüz vardı, şimdi iki terörümüz oldu. FETÖ de buna ilave oldu. Ama bölücü terör olsun, FETÖ olsun bunların hepsinin üstesinden geleceğiz. Bölücü terörde Türkiye Cumhuriyet tarihinde olmadığı kadar mücadelede başarılı gidiyoruz. 30-40 yıldır girilemeyen yuvalarına girdik, hepsini darmadağın ettik. Her gün terör örgütünün ileri gelenlerinden bir tanesini ele geçiriyoruz ve bunların verdiği ifadelerle de terörü inşallah çökerteceğiz."

65. Hükümet'in kurulduğu ilk gününde "Milletimiz rahat olsun bu terör belasını Türkiye'nin gündeminde alt sıraya düşüreceğiz" dediğini vurgulayan Yıldırım, "Şimdi sürekli terörün, darbelerin konuşulduğu, sürekli olayların konuşulduğu bir ülkeye yatırımcı nasıl kolay kolay karar versin, soruyorum. Durum böyle değil ama algı böyle, gerçeği kabul edelim." diye konuştu.

- "İrade olmayan yerde idare olmaz"

Yabancı turistlerin Türkiye'ye geldiklerinde "Biz dışarıdan Türkiye'yi izlerken savaş var zannediyoruz ama gelince şaşkına dönüyoruz. Bu kadar güzel ülke olamaz" dediklerini anlatan Yıldırım, "Bizim işte bu algıyı tersine çevirmemiz lazım. Bu kendiliğinden olmuyor, ülkede mutlaka irade olacak. İrade olmayan yerde idare olmaz. İrade de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Türkiye'nin her karış toprağında bu ülkenin bayrağı dalgalanacak. Her karış toprağına bütün vatandaşlarımız rahatça seyahat edebilecek. İş yapmak isteyenler iş yapacak, oturmak, gezmek isteyenler gidip gezebilecek. İşte o zaman biz terörü konuşmayacak hale geleceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yıldırım bu konuda epey bir mesafe alındığına işaret ederek, çukur siyasetini uygulayanların, bölgedeki Kürt vatandaşlara "Sorunlarınızı çözeceğiz" diyerek evlerini başına yıkanların şimdi hesap verdiğini belirtti.

Yıldırım, "Eş yönetim, eş başkan, öz yönetim... Bunlar bizim hayrımıza işler değil bunlar bölücülüktür. Bu bölücülük mikrobunu bünyemizden atmazsak diğer konular önemsiz hale gelir." diye konuştu.

- "10 yılda 160 milyar yatırım yapacağız."

Bölgede yaşayan Kürt vatandaşlarla bir sorunları olmadığını vurgulayan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bölücü terör örgütünün Kürt sorunu diye bir sorunu yok. Sorun ne biliyor musunuz, oradaki vatandaşlarımızın bölücü terör örgütü gibi bir sorunu var, bizim amacımız da o sorunu ortadan kaldırmak. Bunda çok yol aldık. Şimdi artık orada ay yıldızlı bayrak dalgalanıyor, devletin otoritesi tam olarak sağlanıyor. Bundan sonrası tamir faslı, onarım faslıdır. Oraya başlattığımız yatırım ve destek hamlesiyle 10 yılda, 160 milyar yatırım yapacağız. Özel sektörle yapacağız, devletle yapacağız, beraber yapacağız. Biz sessiz ortak olacağız, sizler aktif ortak olacaksınız."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :