TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı

Başbakan Yıldırım: (1)- "(Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın) Milletimiz bilmelidir ki bu ve buna benzer yaşanan olaylar aydınlatılacak ve sorumlular en ağır şekilde hesabını verecektir. Bu konu hem idari hem adli olarak araştırılmaya, soruşturulmaya

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Adana'da özel bir öğrenci yurdundaki yangına ilişkin, "Milletimiz bilmelidir ki bu ve buna benzer yaşanan olaylar aydınlatılacak ve sorumlular en ağır şekilde hesabını verecektir. Bu konu hem idari hem adli olarak araştırılmaya, soruşturulmaya başlanmıştır. Ayrıca bugün TBMM'de bir araştırma komisyonu oluşturmak suretiyle konu bütün yönleriyle değerlendirilecek ve bu ve buna benzer yurtlarda alınması gereken tedbirler etraflıca tespit edilecek." dedi.

Yıldırım, Sheraton Otel'de düzenlenen Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, iş dünyasının temsilcileri ile bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Adana'da milletçe herkesi üzüntüye boğan bir olay yaşandığını, kız öğrencilerin kaldığı yurtta çıkan yangında 11 öğrenci ve bir eğiticinin hayatını kaybettiğini anımsatan Başbakan Yıldırım, "Çocuklarımızın ailelerine başsağlığı, çocuklarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Milletimiz bilmelidir ki bu ve buna benzer yaşanan olaylar aydınlatılacak ve sorumlular en ağır şekilde hesabını verecektir. Bu konu hem idari hem adli olarak araştırılmaya, soruşturulmaya başlanmıştır. Ayrıca bugün TBMM'de bir araştırma komisyonu oluşturmak suretiyle konu bütün yönleriyle değerlendirilecek ve bu ve buna benzer yurtlarda alınması gereken tedbirler etraflıca tespit edilecek." diye konuştu.

Yıldırım, olayın ilk anından itibaren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve ilgili bakanların bölgeye gittiğini, olay mahallinde incelemeler yaptıklarını, hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerini tek tek ziyaret ettiklerini bildirdi.

Ümitlerinin bu ve buna benzer acıları yaşamamak olduğunu anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "İnsanın olduğu yerde hata eksik olmuyor. İstediğiniz kadar mükemmel araçlar geliştirin, ne yaparsanız yapın insan hatasını ortadan kaldıracak bir makineyi henüz insanoğlu geliştiremedi." ifadesini kullandı.

Yıldırım, TÜSİAD'ın 45 yıllık tarihi, kapasitesi ve iş dünyasındaki temsilinin Türkiye ve Türk iş dünyası büyük önem taşıdığını, bu camianın hem içeride hem dışarıda Türkiye'yi başarıyla temsil etmesinin herkes için iftihar vesilesi olduğunu kaydetti.

Yatırım yaptığı, ürettiği ve vatandaşlara iş kapısı açtığı için TÜSİAD'a müteşekkir olduklarını ifade eden Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Çalışanları, çalıştıranları, fabrikaları, hiçbirini birbirinden ayrı tutmuyoruz. Bu fabrikaların bacaları tütmezse, burada çalışanlar olmazsa, bu çalışma imkanını veren işverenlerimiz olmazsa ülkemizde gelecekten, gelişme ve ekonomiden bahsedemeyiz. Toplumsal barış ve kardeşlikten de bahsedemeyiz ama en önemlisi demokrasi, hukukun üstünlüğü ve milli iradeden bahsedemeyiz. Sizler bir yandan ülkeniz için üretiyorsunuz, ülkenizin gelişmesi, kalkınması için çalışıyorsunuz bir yandan da halkımızın refahına katkı sağlıyorsunuz."

15 Temmuz'da büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü, alçak bir darbe girişiminde bulunulduğunu belirten Başbakan Yıldırım, darbe girişiminin başarısız olmasının sebebinin Türk milletinin demokrasi bilincinin gelişmesi olduğunu vurguladı.

Yıldırım, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız ve biz, darbe girişiminin daha ilk saatlerinde 'Bu bir darbedir, kalkışmadır, asla buna izin verilmeyecek, demokrasi korunacak, vatandaşlarımız müsterih olsun.' dedik ve milleti meydanlara çağırdık. Tereddüt etmeden bayrağını alan herkes meydanlara indi, tanka, topa, tüfeğe, uçağa göğsünü siper etti ve bu alçak, hain darbe girişimini başarısız kıldı. Bu darbenin defedilmesinde en büyük katkı aziz milletimizindir. Aynı zamanda ülkemizin demokrasisini korumak, geleceğini kurtarmak için çağrı yapan ve milleti meydanlara davet eden Cumhurbaşkanımızdır. Uygar dünyada emsali görülmemiş bir işi başardık. Bunu Avrupalılar da Amerikalılar da anlayamıyor, 'Türk milletini anlayamadık.' diyorlar. Biz onlara, 'Anlayamazsınız çünkü bu milletin adı Türk milletidir.' dedik. Bağımsızlık bizim karakterimizdir. Bayrağına, milletine ülkesine sahip çıkmak gerektiğinde her şeyi, ölümü dahi göze alırız."

Başbakan Binali Yıldırım, gerek 15 Temmuz darbe girişiminde, gerekse vatanın beka mücadelesinde hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere hayırlı uzun ömür diledi.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :