TÜSİAD ve TÜRKONFED "Barış için İş Dünyası Girişimi"ni imzaladı

TÜSİAD ve TÜRKONFED "Barış için İş Dünyası Girişimi"ni imzaladı

İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), "Barış için İş Dünyası Girişimi"ni imzalayarak işletmeleri...

İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), "Barış için İş Dünyası Girişimi"ni imzalayarak işletmeleri barışa destek olmaya davet etti.

TÜSİAD açıklamasına göre, Global Compact, dünyanın en kapsamlı sürdürülebilirlik platformu olarak dünya çapında 12 binin üzerinde imzacısıyla işletmeleri insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele başlıkları altında, evrensel ilkelerin ışığında faaliyet göstermeye ve Birleşmiş Milletler'in (BM) hedeflerine destek vermeye çağırıyor.

Global Compact'a 2006 yılında imza atan TÜSİAD, 2007 senesinden beri Global Compact Türkiye'nin Yönetim Kurulu'nda yer alıyor, 2013 yılından beri sekretaryasını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile yürütüyor. TÜRKONFED ise 2012 yılında Global Compact’ı imzaladı.

Global Compact, "İnsan Hakları" ana başlığı altında oluşturulan Barış İçin İş Dünyası Girişimi ile yüksek risk içeren veya çatışma geçirmiş bölgelerde sorumluluk sahibi işletme prensiplerinin uygulanması konusunda işletmeleri yönlendiriyor.

Girişiminin ilk yıllık konferansı, aralarında imzacı şirketler, ulusal ağlar, iş dünyası kuruluşları ve BM'den temsilcilerin katılımıyla 29-30 Eylül tarihlerinde İstanbul'da düzenlendi. Konferansta TÜSİAD ve TÜRKONFED Barış için İş Dünyası Girişimi’ni imzalayarak, işletmeleri barışa destek olmaya davet etti.

TÜSİAD ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Ünlütürk ise konferansta, toplumsal barış için geniş kapsamlı diyaloğun başlamasına olanak sağlayan çözüm sürecine katkıda bulunmak amacıyla başlattıkları Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yatırım Danışma Konseyi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ünlütürk, bölgedeki yatırımı ve girişimciyi desteklemeyi hedefleyen Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi'ni de paylaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı