TÜRSAB ve Bayındır Sağlık Grubu'ndan iş birliği

TÜRSAB ve Bayındır Sağlık Grubu'ndan iş birliği

TÜRSAB Başkanı Ulusoy:- "Avrupa Birliği pazarında 65 milyar avroluk pazar payı olan sağlık turizminden Türkiye olarak yüzde 10 pay sahibi olmaya çalışıyoruz"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy "Avrupa Birliği (AB) pazarında 65 milyar avroluk pazar payı olan sağlık turizminden Türkiye olarak yüzde 10 pay sahibi olmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin hastaneleriyle, doktorlarıyla, sağlık elemanları ile ve teknolojisiyle Avrupa'da söz sahibi olacak" dedi.

TÜRSAB ile Türkiye İş Bankası iştiraki olan Bayındır Sağlık Grubu arasında gerçekleştirilen iş birliğinin detayları TURSAB Başkanı Ulusoy ile Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Sezai Sevgin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı ile duyuruldu.

Başaran Ulusoy, Türkiye'nin sağlık turizminde arzu edilen noktaya doğru gittiğine işaret ederek, sağlık turizminde 2012 yılında 163 bin kişi ile başlayan 2015 yılında 385 bin kişiye çıkan bir Türkiye olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği pazarında 65 milyar avroluk pazar payı olan sağlık turizminden Türkiye'nin yüzde 10 pay sahibi olmaya çalıştığını dile getiren Ulusoy, şunları kaydetti:

"Kendi deneyimlerimden de yola çıkarak diyebilirim ki, Türkiye'nin deneyimli doktorları ve ileri teknolojisi var. Orta Doğu bize geliyor, Almanya'dan gelenler var. Biz bu işte, hastanelerin seyahat acentası olmadığı, seyahat acentalarının da tıp hizmetlerini yapamayacağı, herkesin sınırlarının belli olacağı bir sistemi oturtmak istiyoruz.

Kolay değil, yanlış yapanlar olacak, bunların çıkartılması için biz gayret edeceğiz. İşte bu yüzden de Bayındır Grubu ile birlikte bir iş birliği yaptık. Bu iş birliğini, duyuracağız, yayacağız, geliştireceğiz, akredite firmalarla iş yaptığımız zaman da yanlış yapanları devreden çıkarmış olacağız."

Türkiye'nin hastaneleriyle, doktorlarıyla, sağlık elemanlarıyla ve teknolojisiyle Avrupa'da söz sahibi olacağına işaret eden Ulusoy, "Çünkü bizde Avrupa'da ve ABD'de olmayan bir artı daha var. Sıcaklık, insan sevgisi, bakımdaki insani yaklaşımlar bizde daha fazla. Bunu 3 milyon mülteciye yaptığımız gösterdiğimiz insanlık ile de Avrupa'ya öğretmiş olduk" dedi.

Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Sezai Sevgin ise konuşmasında protokolün iki aşamalı olduğu bilgisini vererek, "Bir tanesi seyahat acentalarımızın 30 bine yakın çalışan ve birinci derece akrabalarıyla beraber hastanelerinde hizmet alması, ikincisi ise sağlık turizminin daha sağlıklı bir operasyonel altyapı kapsamında gerçekleştirilmesi" ifadelerini kullandı.

Toplantıda verilen bilgilere göre, iki grup arasında yapılan anlaşma ile Türkiye'de sağlık turizminin gelişmesine yönelik önemli çalışmalar yürüten Bayındır Sağlık Grubu, yurt dışından gelecek olan hastalara iş birliği kapsamında hizmet verecek.

Bunun yanı sıra TÜRSAB'ın acentaları, 30 bini aşkın çalışanı ve birinci derece akrabaları Bayındır Sağlık Grubu hizmetlerinden avantajlı olarak faydalanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :