TÜRMOB Genel Başkanı Sanlı:

TÜRMOB Genel Başkanı Sanlı:

"TÜRMOB'un kütüphanesinde 25 yılda yayınlanan 483 bilimsel yayın görürsünüz. Ayda bir kitap yayınlıyoruz. Hiçbir meslek örgütünde buna rastlayamazsınız"

ANTALYA (AA) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, TÜRMOB'un 25 yılda 483 bilimsel yayına imza attığını bildirdi.

Sanlı, Antalya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasınca düzenlenen "Üye ile buluşma programı" kapsamında odanın konferans salonunda meslektaşlarıyla bir araya geldi.

TÜRMOB'a 85 odanın bağlı olduğunu ve 98 bin üyeye sahip olduklarını belirten Sanlı, Türkiye'de mesleki ehliyet veren tek meslek kuruluşunun TÜRMOB olduğuna dikkati çekti. Sanlı, bir lisans eğitimi kadar TÜRMOB'da stajyer ve sınav süreçlerinin ardından mesleki ehliyetin alınabildiğini söyledi.

Birliğin eğitim ağırlıklı çalıştığını anlatan Sanlı, idari yapıda, etkinliklerinde eğitimin ana konularından olduğunu kaydetti. Bir kişinin mali müşavir olması için liseden mezun olduktan sonra 9 yıl lisans, staj ve sınav süreçlerini başarması gerektiğine işaret eden Sanlı, "Bu süreç oldukça zorludur. Eğitimin büyük faydasını da görüyoruz. TÜRMOB'un kütüphanesinde 25 yılda yayınlanan 483 bilimsel yayın görürsünüz. Ayda bir kitap yayınlıyoruz. Hiçbir meslek örgütünde buna rastlayamazsınız" dedi.

Antalya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Tevfik FikretKüçükerciyes ile çok sayıda oda üyesinin katıldığı toplantı, Sanlı'nın açılış konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı