Türkün, Kürdün, Arabın kardeş olduğu bir Ortadoğu istiyoruz

Türkün, Kürdün, Arabın kardeş olduğu bir Ortadoğu istiyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da çok önemli bir konuşma yaptı. Davutoğlu, "Yeni bir Ortadoğu hedefliyoruz. Türkün, Kürdün, Arabın kardeş olduğu bir Ortadoğu istiyoruz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’da ‘Çözüm Süreci’yle ilgili önemli mesajlar verdi. Davutoğlu, “Konya ile Diyarbakır'ı, Hazreti Mevlana ile Diyarbakır'ın âlimlerini ayırt etmemiz mümkün değil” dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Seyrantepe Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen Diyarbakır 5. Olağan İl Kongresi'nde önemli mesajlar verdi. İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları:
-Millet olarak çok büyük sınavlardan geçiyoruz. O sınavları ancak ve ancak Diyarbakır'a ruhunu, maneviyatını ve kimliğini vermiş olan Nebilerin, sahabelerin, âlimlerin izinden yürüyerek aşabiliriz.
-Konya ile Diyarbakır'ı, Hazreti Mevlana ile Diyarbakır'ın âlimlerini ayırt etmiyoruz. Milletimizin eşit fertleri olarak Diyarbakır'da da Ortadoğu'da da dünyanın her yerinde de omuz omuza yürüyeceğiz.
KARDEŞ BİR ORTADOĞU İSTİYORUZ
-Ertuğrul Gazi'nin torunları, Selahaddin Eyyubi'nin torunları ayağa kalkacak. Fitneye karşı ayağa kalkacak. Çatışmak isteyenlere karşı inadına barış diyecek, inadına kardeşlik diyecek.
-Çözüm Süreci üzerinden bu ülkede sağladığımız birlik ve beraberlik temelinde, yeni bir Ortadoğu hedefliyoruz. Türkün, Kürdün, Arabın kardeş olduğu bir Ortadoğu istiyoruz.
- Selahaddin Eyyubi'nin Ortadoğusu diyoruz. Sultan Abdülhamid'in Ortadoğusu diyoruz. Kudüs de özgür olacak, Filistin de özgür olacak. Halklar kardeş olacak, bir ve beraber olacak. memleket.com.tr