TürkTraktör'den okullara bilgilendirme ziyareti

TürkTraktör'den okullara bilgilendirme ziyareti

TürkTraktör, Filizlerin Mucizeleri Projesinin kız öğrencileri mezuniyetleriyle birlikte otomotiv alanında çalışmaya teşvik eden eğitim ayağı kapsamında 11 Mayıs'a kadar Kocaeli'deki okullara bilgilendirme ziyareti yapacak

İSTANBUL (AA) - TürkTraktör, Filizlerin Mucizeleri Projesi'nin kız öğrencileri mezuniyetleriyle birlikte otomotiv alanında çalışmaya teşvik eden eğitim ayağı kapsamında 11 Mayıs'a kadar Kocaeli'deki okullara bilgilendirme ziyaretleri yapacak.

TürkTraktör'den yapılan açıklamaya göre şirket, Türkiye'de tarım ve otomotiv alanında kadın iş gücünün artırılmasını desteklemek üzere başlattığı Filizlerin Mucizeleri Projesinin eğitim alanındaki çalışmaları için Kocaeli'de bulunan mesleki ve teknik anadolu lisesi öğrencilerini ziyaret etmeye başladı.

Mesleki ve teknik anadolu liselerinde okuyan kız öğrencilere yönelik yapılan ziyaretlerde Türk Eğitim Vakfının (TEV) eğitimleri verildikten sonra, TürkTraktör çalışanlarından oluşan gönüllüler ekibi de katılımcılara deneyimlerini anlatıyor.

Eğitimlerin tamamlanmasıyla birlikte katılımcılar ve öğrenciler projenin anısı olarak okullarının bahçelerine 5’er adet ağacın dikimini gerçekleştiriyor.


-"Projemiz kapsamında yaklaşık 3 bin kız öğrenci ile bir araya geleceğiz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen TürkTraktör Yetenek Yönetimi ve İnsan Kaynakları Müdürü Ceren Ertem, tarım ve otomotiv alanında kadın iş gücü ve girişimciliğinin artırılmasını desteklemek üzere hayata geçirdikleri "Filizlerin Mucizeleri" projelerini eğitim, tarımsal üretim ve istihdam olmak üzere 3 farklı konuyu sahiplenecek şekilde tasarladıklarını bildirdi.

Projelerinin eğitim tarafındaki çalışmalarının bir parçası olarak 11 Mayıs 2017 tarihine kadar Kocaeli'deki okulların ziyaretlerini yapacaklarını aktaran Ertem, ziyaretlerinde temel amaçlarının kadın istihdamının geleceği olan kızlara, üretim ve ağır sanayi alanına sağlayabilecekleri katma değeri anlatmak ve hayatın her alanında olduğu gibi, bu alanlarda da kadın gücünün önemini kendilerine örneklerle göstermek olduğunu dile getirdi.

Ertem, proje çalışmaları dahilinde, yapılan okul ziyaretleri için otomotiv sektörünün önemli üretim merkezleri olan Sakarya, Bursa, Kocaeli, Ankara ve Eskişehir’deki mesleki ve teknik Anadolu liselerinin belirlendiği bilgisini vererek, şunları kaydetti:

"Ziyaretlerimizde, kız öğrencilerimize ağır sanayide çalışmaları için rol model olup mentorluk yapıyor, öğrencilerle birlikte ailelerine ve öğretmenlere de toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalıklarını artıran seminerler veriyoruz. Aynı zamanda, bu okullarda öğrenim gören kız öğrencilerin meslek seçimi ve alan-dal tercihleri üzerinde nelerin olduğunu ve eğitimini gördükleri mesleğe dair algı ve tutumlarını da araştırıyoruz.

Projemiz kapsamında 2017 yılı içerisinde toplam 58 okulda öğretmenler, veliler ile yaklaşık 3 bin kız öğrenci ile bir araya geleceğiz. Ziyaret programımızda yer alan Kocaeli ise belirlenen 14 okul ve görüşülecek bin 203 kız öğrenci ile en yoğun programlardan birine sahip.

Okulların, makine teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, metal teknolojisi, elektrik elektronik teknolojisi, ulaştırma hizmetleri ve tarım teknolojisi alanlarında eğitim gören 100 öğrenciye TEV koordinasyonunda eğitim bursu verdik. Tüm bunlara ek olarak, kontenjan sayılarımız ve ilgili kriterlerimiz kapsamında öğrencilerimiz TürkTraktör'de staj yapma imkanına ve mezun olduktan sonra istihdam önceliğine sahip olacaklar. Bu anlamlı ve hayatlara dokunmayı amaçlayan projemizde emeği geçen ve desteklerini sağlayan tüm proje ortaklarımıza, TürkTraktör adına tekrar teşekkür ederim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :