Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Gül:

Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Gül:

"(Uydu Kontrol Merkezinde görevden almalar nedeniyle frekans geçişlerinin olmadığı) Uydu Kontrol Merkezinde hiçbir görevden alma olmadı. Uydu operasyonuyla ilgili hiçbir bir aksaklık yok"

ANKARA (AA) - Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, Uydu Kontrol Merkezinde görevden almalar nedeniyle frekans geçişlerinin olmadığı eleştirilerinin doğru olmadığını belirterek, "Uydu Kontrol Merkezinde hiçbir görevden alma olmadı. Uydu operasyonuyla ilgili hiçbir bir aksaklık yok" dedi.

Türksat 4A uydusundan 37 yeni televizyon kanalının yayın yaptığını anlatan Gül, buna ilave olarak test yayınlarının sürdüğünü, herhangi bir sıkıntının olmadığını kaydetti.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Türksat 2A, 3A ve 4A uydularını kontrol eden yer istasyonu ekibindeki Türksat personelin görevden alındığı ve sözleşmelerine son verildiği için uydularla irtibatın kesildiği, uyduların kontrol edilemediği doğru mudur?" diye sorduğunu anımsattı.

Uydu Kontrol Merkezinde hiçbir görevden almanın olmadığını ifade eden Gül, "Bir kere bu yalan. Uydu operasyonuyla ilgili de hiçbir bir aksaklık yok" diye konuştu. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı