Türksat 4A TV Uydu Frekans Ayarlaması ve Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Türksat 4A TV Uydu Frekans Ayarlaması ve Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Türksat 4A uydusunda televizyon ve radyo kanallarında frekans değişikliği meydana geldi. Türksat 4A frekans ayarları nasıl yapılır ve frekans listesi...

Türksat 4A uydusunda televizyon ve radyo kanallarında frekans değişikliği meydana geldi. Türksat 4A frekans ayarları nasıl yapılır ve frekans listesi...

Türksat 4a uydusu hizmete girdi. Bu nedenle değişen frekanslar için çanak antenle oynanmayarak, televizyon kanalları yeni frekanslara taşınacak. Türksat 4A ile yeni tv kanal frekans düzenlemeleri yapıldı. Kanalların büyük bölümü yeni uyduya taşındı. Türksat 4A uydusunda televizyon ve radyo kanallarında frekans değişikliği meydana geldi.  Türksat 4A frekans ayarları nasıl yapılır ve frekans listesi... Bütün detaylar haberimizde... 






Uydu Alıcıları ayarlaması nasıl yapılır?
Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecektir. Yeni uydu alıcısı alacak kullanıcıların TKGS uyumlu uydu alıcılarını tercih etmeleri tavsiye edilmektedir. TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine, http://www.turksat.com.tr/tr/turksat-kanal-guncelleme-sistemi adresinden ulaşabilirsiniz.
 Diğer uydu alıcıları içinse, 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek “Şebeke Taraması” yapılmalıdır.
 
Türksat 4A haberleşme uydusu, 42° Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek bulunmamaktadır.
 
Yeni uydularıyla bölgesindeki liderliğini güçlendiren Türksat, 42° yörüngesinde kullanıcılara daha fazla TV ve radyo kanalı izleme imkânı sunmaktadır.


Teknik destek için bize ücretsiz hatlarımızdan ulaşabilirsiniz:
0800 261 91 14 - 0800 211 20 88 
E-posta adreslerimiz:  [email protected] - [email protected]  


UYDU ALICI CİHAZLARIN AYARLANMASI
Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecektir. Yeni uydu alıcısı alacak kullanıcıların TKGS uyumlu uydu alıcılarını tercih etmeleri tavsiye edilmektedir. TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine,  adresinden ulaşabilirsiniz.



OTOMATİK KANAL GÜNCELLEMESİ NASIL OLACAK?

Aşağıdaki frekansları uydu alınıza girerek "Şebeke Taraması" (Network veya Ağ taraması da yazabilir) yaptırmanız halinde tüm kanallar otomatik olarak eklenecektir.

Avrupa ve Türkiye için otomatik frekans bilgisi

Frekans : 11844 MHz
Polarizasyon : Dikey (V)
Sembol oranı : 2222
Fec : 3/4


* Marmara Bölgesinin tamamı
* Ege Bölgesinin tamamı
* Akdeniz Bölgesinin tamamı
* İç Anadolu Bölgesinin Tamamı
* Karadeniz Bölgesinin Batı Karadeniz bölümü


Orta doğu ve Türkiye için otomatik frekans bilgisi


Frekans : 11747 MHz
Polarizasyon : Yatay (H)
Sembol oranı : 27500
Fec : 5/6


* Karadeniz Bölgesinin Doğu Karadeniz bölümü
* Doğu Anadolu Bölgesinin tamamı
* Düneydoğu Anadolu Bölgesinin tamamı


Not : İliniz hangi bölgeye dahil ise ona göre paket seçimi yapmakta yarar var.


ÇANAK DEĞİŞMEM VEYA ÇANAK YÖNÜNÜ DÜZELTMEM GEREKECEK Mİ?


Çanak değişmeniz veya çanak yönünü düzeltmeniz gerekmeyecektir. Türksat 4A, Türksat 3A ile aynı derecede yayın yapmaktadır. 42° doğu yörüngesine ayarlı tüm çanaklar ile Türksat 4A izlenebilir.


HD KANALLARI SD UYDU ALICISI İLE İZLEYEBİLİR MİYİM?

HD kanallar için adı üstünde HD uydu alıcısı gerekmektedir.

DIGITURK, D-SMART, TELEDÜNYA VE TİVİBU İÇİN AYAR GEREKECEK Mİ? HD KANALLARI İZLEYEBİLECEK MİYİM?

Digital yayın platformlarını kullananların herhangi bir ayarlama yapmasına gerek olmayacak. Tüm platformlar otomatik güncelleme işlemini yapacak. HD kanalların platformlara ne zaman geleceği ise lisanslar ile alakalı bir durum. Bu konuda en net bilgiyi kullandığınız platformun müşteri hizmetlerinden öğrenebilirsiniz.

Digiturk : +90 (212) 473 73 73
D-smart : +90 (850) 266 0 266
Teledünya : 444 0 126
Tivibu : 444 0 375

SD KANALLAR YAYINA DEVAM EDECEK Mİ?

SD kanallar yayına devam edecek. HD uyumlu olmayan uydu alıcıları ile de Türksat 4A'daki kanalları izlemeye devam edebileceksiniz.

TÜRKSAT 4A UYDUSUNU KULLANANLARDA OTOMATİK KANAL SIRALAMASI ÖZELLİĞİNDEN YARARLANABİLİR Mİ?

Türksat, TKGS adını verdiği ve Dijital platformlardan alışık olduğumuz bir sisteme geçiş yaptı. TKGS özellikli TV ve Uydu alıcıları ile otomatik kanal sıralaması özelliğini kullanabilirsiniz. Bundan sonra Türksat, tıpkı platformlarda olduğu gibi her kanala bir numara verecek. Örneğin Teledünya 15. kanalda YYY TV var deniyorlar, YYY TV Türksat TKGS 20. kanalda denecek.
TKGS tamamen ücretsiz bir özellik olup herkes kullanabilme.

TKGS NEDİR?

TKGS, uydu alıcılarının ihtiyaç duyduğu tüm kanal bilgisinin Türksat tarafından yayınlanması ve uydu alıcılarına aktarılan bu bilginin işlenerek, kanal veri tabanlarının güncellenmesi prensibiyle çalışan bir kanal güncelleme sistemidir.

Etiketler :