TÜRKONFED Başkanı Kadooğlu:

TÜRKONFED Başkanı Kadooğlu:

"Önümüzdeki süreçte iş dünyasına daha çok görev düşüyor. İş dünyası değil elini, gövdesini bile taşın altına koymaya hazır"

HATAY (AA) - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, önümüzdeki süreçte iş dünyasına daha çok görev düştüğünü belirterek, "İş dünyası değil elini, gövdesini bile taşın altına koymaya hazır." dedi.

Kadooğlu, Antakya'da bir otelde düzenlenen "KOBİ'ler İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi"nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kardeşliğin, karşılıklı anlayışın ve güçlü bir ülkenin herkesin temennisi olduğunu söyledi.

15 Temmuz'daki darbe girişimine ve sonrasında yaşanan ekonomik gelişmelere değinen Kadooğlu, şöyle devam etti:

"Dövizde bugün yüzde 21 bir artış olması... eğer dalgalı kur olmasaydı ciddi bir devalüasyondan bahsediyoruz. Büyümemizin revize edildiği, 3,2'lere geldiği bir dönemi yaşıyoruz. İşsizliğin çift hanelere, 11,5'lere yükseldiği, ihracatın yüzde 2,5 azaldığı bir süreci yaşıyoruz. İş dünyası olarak bizler, bedel ödedik, ödemeye devam ediyoruz. Yılmadan bu ülkenin geleceğine güvenmek zorundayız. Darbe olayından sonra Türkiye'deki bütün federasyonlarımızı gezerek, motive ederek, bölgenin sorunlarını dinleyerek hükümet nezdindeki ilgili kişilere iletmeye çalışıyoruz. Bu ülkenin dinamikleri, ülkenin kendine güveni, birlik beraberliği, birbirimizin zenginliğini kabul ettiğimiz sürece güçlüdür. Türkiye'de inanç vardır, bağımsızlığa inancımız vardır. Türkiye'nin başka ülkelere benzemediğini, bu kadar milletin bir araya gelip herkesin ortak bir paydada, ay yıldızlı bayrağın etrafında birleştiğini hepimiz biliyoruz. Bunun için bugün servetlerimizden ödün veriyoruz, canlarımızdan ödünler verdik darbe gecesinde, belki yine ödünler vermeye devam edeceğiz bu ülkenin bağımsızlığı için. Bu ülkenin geleceğine inanıyoruz."

Önümüzdeki süreçte iş dünyasına daha çok görev düştüğünü belirten Kadooğlu, Türkiye'nin üreteceğini, istihdam yaratacağını ve hiçbir ülkeye boyun eğmeyeceğini, bunun için iş dünyasının değil elini, gövdesini bile taşın altına koymaya hazır olduğunu söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :