Turkon, turlara başladı

Turkon, turlara başladı

Turkon turizm, “Anadolu’nun gizemlerini ve renklerini keşfetmeye hazır mısın?” sloganıyla başlattığı gezi turlarıyla Anadolu’da önemli ve tarihi yerleri gezi severlerle buluşturuyor.

Gezi turlarına 23 Nisan Pazar günü Çatalhöyük, İsmil lale bahçeleri ve Konya arkeoloji ile başlayan Turkon Turizm, her hafta sonu turlara devam edecek. Anadolu’nun bilinmeyen ve görülmesi gereken yerlerini müşterilerine göstermeyi ve keyifli bir organizasyonla bu yerlerdeki bilgi kalıcılığını sağlamayı kendilerine amaç edinen Turkon Turizm’in başlattığı turlar her hafta sonu gerçekleştirilecek.

3 AŞAMALI ORGANİZASYON

Pazar günü başlayan tur organizasyonu 3 şekilde gerçekleşti. İlk durak olarak Çatalhöyük’te bulunan tarihi yerleri ve gerçekleştirilen kazı çalışmalarını yerinde incelediler. İkinci ziyaret yeri ise İsmil’de gökkuşağını andıran görsel güzelliği ile dikkat çeken ve dünyanın sayısız ülkesine ihraç edilen 80 çeşit Lale'nin yetiştirildiği 300 dekarlık lale tarlalarını yerinde gördüler. Günün son ziyaret yeri ise Çatalhöyük kazılarında bulunan eserlerin sergilendiği  Türkiye’nin en eski ikinci arkeoloji müzesi olma özelliğini taşıyan Konya Arkeoloji müzesinde bulunan eserlerin incelenmesiyle son buldu.

Keşfedilmeyen yerleri keşfetme, Dünya harikalarını tanıma fırsatı sunan Turkon Turizmin bu haftaki organizasyonu ise Kapadokya yöresi olacak.

Necati Kiriş - Memleket