Türkmenlerden gıda yardımı çağrısı

Türkmenlerden gıda yardımı çağrısı

Suriye'nin Sahil Bölgesi Yardım Dağıtım Sorumlusu Kömürcü: - "Gıda depolarımız boş. Bölge halkına acilen un ve gıda malzemeleri gerekiyor"- Suriye Türkmen Meclisi Hatay Şube Başkanı Solak: - "Halk, gelecek yardımların yolunu gözlüyor. Tüm insanlıktan ram

HATAY (AA) - Suriye'nin Sahil Bölgesi Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü gıda depolarının boşaldığını belirterek, bölge halkına acilen un ve gıda malzemeleri gönderilmesi çağrısıda bulundu.

Kömürcü, yaptığı açıklamada, ramazan ayının Suriye'de yine buruk şekilde karşılandığını söyledi.

Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırında kalan insanların evlerinden, yurtlarından uzakta çadırlarda yaşadığını vurgulayan Kömürcü, şöyle devam etti:

"Yayladağı sınırı yakınlarındaki Türkmendağı, Cebel Ekrad ve İdlib kırsalında yaklaşık 40 bin insan yaşıyor. Bu insanlar binbir zorluk içinde hayatlarını sürdürürken ramazan geldi. İhtiyaçlar artıyor. Son günlerde gelen yardımlar azaldı. Şu an gıda depolarımız boş. Bölge halkına acilen un ve gıda malzemeleri gerekiyor."

İnsanların iç savaş süresince Türkiye'den gelen yardımlarla hayatlarını sürdürdüğünü kaydeden Kömürcü, bu ramazanda da hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini belirtti.

- "Gıda konusunda ciddi sorunlar başladı"

Suriye Türkmen Meclisi Hatay Şube Başkanı Usame Solak da Suriyelilerin yarısından fazlasının bir ramazana daha evlerinden uzakta girdiğini ifade etti.

Suriyelilerin birçoğunun insani yardımlarla hayatlarını sürdürdüğüne işaret eden Solak, şöyle devam etti:

"Yardımların azalması nedeniyle ramazana zor şartlarda girildi. Türkiye'de yaşayan aileler bir şekilde hayatını sürdürüyor ancak Yayladağı sınırında yaşayan Suriye'dekilerin durumları çok kötü. Gıda konusunda ciddi sorunlar başladı. Halk, gelecek yardımların yolunu gözlüyor. Tüm insanlıktan ramazanda ekmeklerini Suriyelilerle paylaşmalarını bekliyoruz."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :