"Türkmenistan-Türkiye Uluslararası İlişkiler Kütüphanesi" hizmete sunuldu

"Türkmenistan-Türkiye Uluslararası İlişkiler Kütüphanesi" hizmete sunuldu

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığına bağlı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü ile TİKA arasında devam eden iş birliği kapsamında, "Türkmenistan-Türkiye Uluslararası İlişkiler Kütüphanesi" hizmete sunuldu

ANKARA (AA) - Türkmenistan Dışişleri Bakanlığına bağlı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) arasında devam eden iş birliği kapsamında Türkmenistan Uluslararası İlişkiler Enstitüsüne TİKA tarafından kurulan kütüphane düzenlenen törenle hizmete açıldı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığına bağlı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü ile TİKA arasında devam eden iş birliği kapsamında "TİKA’nın Türkmenistan’daki faaliyetlerinin 22. Yılı Anısı"na kurulan "Türkmenistan-Türkiye Uluslararası İlişkiler Kütüphanesi"nin düzenlenen törenle öğrencilerin hizmetine sunulduğu bildirildi.

Türkmenistan’da eğitim-öğretim yılının başlangıcı olan ve aynı zamanda "Bilim ve Öğrenciler Günü" olarak kutlanan 1 Eylül’de gerçekleştirilen açılış törenine Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vepa Hacıyev, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Rektörü Baba Zahirov ile Türk ve Türkmen yetkililerin katıldığı belirtildi.

Enstitüsü öğrenci ve öğretmenlerinin de yoğun katılım sağladığı törende, Zahirov, Er ve Kapucu'nun konuşma yaptığı kaydedildi.

Açılışı yapılan kütüphanede TİKA tarafından temin edilen bilgisayarlarda çalışan öğrencilerin, çalışma ortamına ilişkin Türkçe bilgi verdiği, Türkmenistan’ın mili şairi Mahtumkulu ile Yunus Emre ve Karacaoğlan’dan da Türkçe şiirler okudukları belirtildi. 

TİKA’nın destekleriyle kurulan "Türkmenistan-Türkiye Uluslararası İlişkiler Kütüphanesi" bünyesinde, uluslararası ilişkiler, tarih, edebiyat, hukuk, işletme, gazetecilik alanları başta olmak üzere 4000’den fazla kitabın yanı sıra, öğrencilerin araştırmalarında kullanacakları bilgisayar, fotokopi makinesi, akıllı tahta gibi modern ekipmanlar da hizmete sunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı