Türkmenistan Dışişleri Bakanı'ndan Filistin ve İsrail'e ziyaret

Türkmenistan Dışişleri Bakanı'ndan Filistin ve İsrail'e ziyaret

KUDÜS (AA) - Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, Filistin ve İsrail'i ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.Filistinli mevkidaşı Riyad el-Maliki...

KUDÜS (AA) - Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, Filistin ve İsrail'i ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.

Filistinli mevkidaşı Riyad el-Maliki ile Ramallah'taki Dışişleri Bakanlığında bir araya gelen Meredov, iki ülke arasında işbirliği anlaşmasına imza attıktan sonra Filistinli bakanla birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Meredow, Filistinli mevkidaşı ile eğitim, spor, gençlik ve kültür alanlarında işbirliğini arttırma kararı aldıklarını belirtti. Filistin Dışişleri Bakanı el-Maliki de, görüşmede ticari ve diplomatik ilişkileri arttırma ve Türkmenistan'da Filistin büyükelçiliği açma gibi konuları ele aldıklarını ifade etti.

Türkmen bakan Meredov, Kudüs'te de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Meredov ve Netanyahu'nun iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda anlaşmaya vardığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail ile 1993 yılında diplomatik ilişkilerin tesis edilmesinden buyana ilk kez bir Türkmenistan dışişleri bakanının ülkeyi ziyaret ettiği belirtildi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :