Türkmenistan Dışişleri Bakanı Meredov Afganistan'da

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Meredov Afganistan'da

Meredov, Afganistan Devlet Başkanı Gani ile görüştü

KABİL (AA) - Afganistan'ın başkenti Kabil'e resmi temaslarda bulunmak üzere gelen Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, Devlet Başkanı Eşref Gani tarafından kabul edildi.

Devlet Başkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede konuşan Devlet Başkanı Gani, Afganistan'a yaptığı yardımlardan dolayı Türkmenistan hükümetine ve halkına teşekkür etti.

Türkmenistan'ın, Afganistan'ın stratejik komşusu ve önemli ortağı olduğunu ifade eden Gani, "Bizim ortaklığımız ve dostluğumuz çok eskilere dayanıyor." dedi.

Başkan Gani, Afganistan hükümetinin terörle mücadele konusunda çok ciddi işler yaptığını ve bu mücadele sonucunda terör örgütlerinin ağır kayıplar verdiğini söyledi.

Türkmenistan ile Afganistan'ın hayata geçirdiği ortak projelere değinen Gani, iki ülke arasındaki iş birliğinin bölgede örnek teşkil ettiğini kaydetti.

- "Afganistan'ın geleceği parlak"

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Meredov, Afganistan'ın geleceğinin parlak olduğunu vurgulayarak, ülkede istikrarın sağlanmasının Aşkabat yönetiminin en büyük arzusu olduğunu aktardı.

Afganistan'ın Türkmenistan için önemli bir ortak ve komşu olduğunu dile getiren Meredov, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da artacağını vurguladı.

Meredov, Türkmenistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan doğalgaz boru hattının önemli olduğunun altını çizerek, bu projenin hayata geçmesiyle bölge ekonomisinin kalkınacağını sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :