"Türkmendağı'nda DAEŞ yok"

"Türkmendağı'nda DAEŞ yok"

Rus uçaklarının Türkmendağı'ndaki köylerde sivilleri hedef aldığını söyleyen Türkmenler, bölgede DAEŞ olmadığını ancak Rusya’nın saldırılarını meşru göstermek için algı oluşturmaya çalıştığını belirtti- Türkmenlerden Süheyl Abdullah: "Biz bu topraklarda ç

BAYIRBUCAK (AA) - BEHÇET ALKAN - Suriye'nin Lazkiye ili kırsalındaki Bayırbucak bölgesinde yaşayan Türkmenler, Rus uçaklarının Türkmendağı'ndaki köylerde sivilleri hedef aldığını, bölgede DAEŞ olmadığını ancak Rusya’nın saldırılarını meşru göstermek için algı oluşturmaya çalıştığını belirtti. 

Rusya'nın, Esed birliklerine verdiği hava desteği ve yoğun bombardıman nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Bayırbucak Türkmenleri, dünya kamuoyunun seslerine kulak vermemesine isyan ediyor.

Türkmendağı’ndaki Karamanlı, Sallur, Çukurcak ve Çömeren köylerinde yaşayan Türkmenler, Rus uçaklarının hedef gözetmeksizin sivil halkın yaşadığı alanları bombaladığını aktarıyor. "Türkmendağı'nda DAEŞ yok" diyen Türkmenler, rejim tarafından yapılan saldırılarda amacın köylerin boşaltılmasını sağlamak olduğunu belirtiyor.

Türkmen köylerinden yaşayanlardan Ali Mahmut (17), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus uçaklarının saldırdığını, çok korktuklarını ve bomba sesinden uyuyamadıklarını belirterek, "Burada DAEŞ yok. Bu savaş artık bitsin, her gün bomba atıyorlar, dayanamıyoruz" dedi.

Muhammed Abdullah (26) da Rusya'nın küçük büyük demeden herkesi hedef aldığını, kimsenin yerini yurdunu terk etmeyeceğini söyledi.

Ahmet Yusuf (45) ise "Rus uçakları sivilleri, camileri vuruyor. Küçük kızım bomba sesini duyunca baba diye boynuma sarılıyor. Bilmem nereye gideceğiz. Millet sınıra yığılıyor, evi bahçesi harap oluyor" diye konuştu.

- "Atalarımızın topraklarını bırakmayacağız"

Bayırbucak’ta sivillerin bulunduğunu, Rusya'nın amacının Bayırbucak'ı ele geçirmek olduğunu aktaran Süheyl Abdullah (29), "Türkiye sınırı açtı ama millet köyünü bırakıp gitmek istemiyor. Biz bu topraklarda çok eskiden beri yaşıyoruz, atalarımızın topraklarını bırakmayacağız. Bomba gelince çocuk büyük bilmez herkesi vuruyor" ifadelerini kullandı.

Sıdıka Fakı (76) da "Kimsem yok, çok korkuyorum gece bomba düşünce ev sallanıyor. Kızım çadırda, oğlum Osmaniye'de burada garip kaldım. Kendimizi Allah’a teslim ettik, önceki gün 3 genci gömdüler" dedi.

Basel Yakup (30), Rus uçaklarının saldırıları nedeniyle köylerinin perişan hale geldiğini belirtirken, Muhammed Hamo (24) ise bomba sesinden sabaha kadar uyuyamadıklarını, köyde DAEŞ olmadığını, 5 yıldır süren savaşın bitmesini istediklerini söyledi.

Ayhan Harputlu (44) da saldırılarda eniştesini, yeğenini, halasının iki oğlunu kaybettiğini anlatarak, "Biz, gücümüz yettiğince köyümüzü bırakmak istemiyoruz. Vatanımızda durmayı istiyoruz" diye konuştu.

Yalnız başına yaşayan Mevlide Gürgür (84) de şunları kaydetti:

"Harp başladığından beri burası her gün vuruluyor. Komşularım öldü, çok eziyet çekiyorum, geçen bahçeye kaçtım, kaçmamla bomba gürültüyle patladı. Çok korkuyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı