Türkmen-Zengen yolu genişliyor

Türkmen-Zengen yolu genişliyor

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Türkmen Kavşağı-Zengen Mahallesi arasında yapım çalışmaları devam eden yol güzergahında incelemelerde bulundu.

Yaklaşık maliyeti 14 milyon TL'yi bulan yatırımın iki ay içerisinde tamamlanması için çalışmaların hız kazandığını söyleyen Başkan Özgüven, 6 metrelik yok genişliğinin minimum 8 metreye bazı noktalarda da 10 metreye kadar genişletildiğini belirtti.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Ereğli Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen yol yapım çalışmasını inceleyen Özgüven, “Ereğli için önemli bir güzergah olan Türkmen Kavşağı-Zengen Mahallesine kadar uzanan yolun daha önceleri de genişletilmesi gündeme gelmiş ancak el atılamamıştı. Konya Büyükşehir ve hükümetimizin destekleri ile önemli ve kalıcı bir yatırımı ilçemize kazandıracağız. Bu yatırımı yaparken toz, gürültü gibi sorunları mutlaka yaşayacağız. Sonuçta can güvenliği, trafik güvenliği ve yol rahatlığı için böyle bir yatırımın mutlaka yapılması gerekiyordu. Yaşanan sorunlara rağmen vatandaşımızın bu konuda bilinçli olmaları bizim için önemli. Yaklaşık maliyeti 14 milyon TL'yi bulan yatırım. 2 ay gibi bir sürede bu yolu hizmete açmayı hedefliyoruz. 6 metrelik yok genişliği minimum 8 metreye bazı noktalarda da 10 metreye kadar genişletiliyor" dedi.

Özgüven, “Bu çalışmaların gerçekleşmesinde Konya ilçeleri arasında Ereğli'yi ayrı bir yere koyan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek'e ve bize anlayış gösteren sağduyulu hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum" diyerek konuştu.