Türkmen ve Arap gençlerine PYD baskısı

Türkmen ve Arap gençlerine PYD baskısı

Suriye Türkmenleri Derneği Başkanı Ekrem Dede:"PYD, kendi safında savaşacak gençleri belirlemek için aile tablosu getirmeyenlere ekmek vermiyor. Birçok aile bundan dolayı ekmek almaya gelmiyor. PYD'ye katılmayanların ise Kamışlı'ya giderek mazeretini bild

ŞANLIURFA (AA) - MÜSLÜM ETGÜ - Suriye Türkmenleri Derneği Başkanı Ekrem Dede, Tel Abyad'ın kontrolünü elinde bulunduran PYD'nin, bölgedeki Türkmen ve Arap gençleri kendi saflarında savaştırmak için farklı uygulamalarda bulunduğunu belirterek, "PYD kendi safında savaşacak gençleri belirlemek için aile tablosu getirmeyenlere ekmek vermiyor. Birçok aile bundan dolayı ekmek almaya gelmiyor. PYD örgütüne katılmayanların ise Kamışlı'ya giderek mazeretini bildirmesi gerekiyor." dedi.

Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PYD'nin Tel Abyad'da gençlerin savaşmak üzere eğitildiği bir merkez açtığını söyledi.

Türkmen ve Arap 18 ile 35 yaş arasındaki gençleri örgüte almak için PKK/PYD'nin farklı yöntemler uyguladığını aktaran Dede, fırınların önünde bekleyen PYD mensuplarının ekmek almaya gelenlerden aile tablosu istediğini anlattı.

Dede, şunları kaydetti:

"PYD kendi safında savaşacak gençleri belirlemek için aile tablosu getirmeyenlere ekmek vermiyor. Birçok aile bundan dolayı ekmek almaya gelmiyor. PYD örgütüne katılmayanların ise Kamışlı'ya giderek mazeretini bildirmesi gerekiyor. PYD'nin yaptığı bu uygulama çok yanlış.Türkmenler, Araplar ve hatta Kürtler bile bu durumdan çok rahatsız. PYD'ye katılmak istemiyorlar çünkü PYD için savaştıklarında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile karşı karşıya geleceklerini biliyorlar. Bundan dolayı PYD'li olmamak için fırsat bulan bazı gençler Türkiye'ye kaçtı, diğerleri de kaçmak için fırsat kolluyor."

PYD'nin okullarda PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın propagandasını yaptığını ifade eden Dede, "Bundan dolayı öğretmen ve öğrenciler okula gitmiyor. Maaş alan öğretmenler bile maaşlarından olacaklarını bile bile okula gitmeyerek PYD'nin düşüncelerine hizmet etmek istemiyor." dedi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın doğuya kaymasını beklediklerini dile getiren Dede, Türkiye'nin Cerablus'ta asayiş, elektrik, su, sağlık ve diğer ihtiyaçları karşıladığını hatırlatarak, orada yaşayan Suriyelilerin çok rahat ve güvende olduklarını vurguladı.

- "Tel Abyad ile Kandil bağlantısının kesilmesi lazım"

Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Dede de Tel Abyad'ın kontrolünü elinde bulunduran terör örgütü PKK/PYD'nin bölgedeki Türkmen ve Arap gençlerine sözde tebligat göndererek, nerede ve ne zaman PYD'ye alınacaklarını bildirmeye başladığını söyledi.

Tel Abyad ilçesinde PYD'nin Türkmen ve Araplara karşı yürüttüğü baskı politikasının sürdüğünü belirten Dede, "Terör örgütü PKK/PYD bölgedeki Türkmen ve Arap gençlerini zorla örgüte almaya çalışıyor. PYD'nin kendi saflarında savaşmaları için çağrı yaptığı yaklaşık 400 Suriyeli genç, bizlerden yardım talebinde bulunuyor ama bizim de elimizden bir şey gelmiyor. Türkiye'den bu konuda yardım istiyoruz. Kandil ve diğer bölgelerden çok sayıda kişi Tel Abyad'a gelerek terör örgütü PKK/PYD'nin emellerine hizmet ediyor. Tel Abyad ile Kandil bağlantısının kesilmesi lazım, yoksa bu destekler devam eder." diye konuştu.

- "Fırat Kalkanı Harekatı'nın genişlemesini istiyoruz"

Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki başarılardan çok memnun olduklarını, harekat sayesinde binlerce insanın evine döndüğünü dile getiren Dede, Türkiye'ye teşekkür etti.

Harekatın genişlemesini istediklerini aktaran Dede, "Fırat Kalkanı Harekatı'nın özellikle bizim yaşadığımız Tel Abyad bölgesini de kapsamasını bekliyoruz. Bu operasyonlardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ve askeri yetkililere teşekkür ederim." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :