Türkmen Öğrencilerden Selçuk Üniversitesi’ne Ziyaret

Türkmen Öğrencilerden Selçuk Üniversitesi’ne Ziyaret

Türkmeneli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Aydın Beyatlı başkanlığındaki 40 kişilik Türkmen Öğrenci Heyeti, Konya ziyaretleri kapsamında Selçuk Üniversitesi’ni ziyaret etti.

KARABULUT: “BİZİM YÜREĞİMİZ SİZLERLE BİRLİKTE ATIYOR”

Türkmen Eğitimine Destek Programı kapsamında Konya’ya gelen ve Türkçe eğitim veren lise son sınıf öğrencilerinden oluşan 40 başarılı Türkmen öğrenci, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut görüştü. Oldukça samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, “Üniversitemizde sizleri görmekten büyük mutluluk duyduk. Sizlerle aramızda her ne kadar suni sınırlar bulunsa da bunu biz hiç hissetmedik hissetmeyeceğiz de.  Siz bizsiniz bizde siziz. Bizim yüreğimiz sizlerle birlikte atıyor. Sizin derdiniz bizim derdimiz, sizlerin neşesi mutluluğu bizim mutluluğumuz öncelikle bunu ifade etmek isterim.” dedi.

turkmen-ogrencilerden-ziyaret-(4).jpg

KARABULUT: “GÖNÜL BAĞLARIMIZI KUVVETLENDİRECEK MESULİYETLERİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Prof. Dr. Karabulut, “Biz büyük bir medeniyetin varisleriz. Sadece biz değil sizler de. Dolayısıyla bu büyük medeniyetin omuzlarımıza yükledikleri tarihi mesuliyetlerimiz var. Hem bu mesuliyetlerin farkında olmak hem de aramıza yüz yıl önce konmuş suni sınırları yok saymak hem birbirimizin kardeşliğini, dostluğunu, muhabbetini hatırlamak hem de bu birliktelikle kadim mesuliyet duygusuyla yeni bir medeniyet tasavvurunu meydana getirerek tüm insanlığın faydasına ve hizmetine sunmak her birimizin asli görevidir. Bu bağlamda 77 bin öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olan Selçuk Üniversitesi olarak bizlerde elimizden geldiğince gönül bağlarımızı kuvvetlendirecek şekilde üzerimize düşen mesuliyetleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Üniversitemizde 2 bin 500 yabancı uyruklu öğrencimiz var lakin biz Türkmeneli’nden gelen öğrencilerimizi yabancı uyruklu öğrenci gibi değerlendirmiyoruz. Çünkü bizlerin hem din birliğimiz var hem dil birliğimiz var hem milliyet birliğimiz var hem de ideal ve ülkü birliğimiz var. Dolayısıyla bunu realize etmek adına bunu somutlaştırmak adına bunu bir birlikteliğin ileriye dönük eylem planı olarak görmek adına bu birlikteliğin bu beraberliğin bizzat genç nesillerimizde yeşermesini arzu ediyoruz. Elimizden geldiği kadar Türkiye Cumhuriyetinin bu manadaki asil ve önemli hedeflerinin de bir parçası olmaya gayret ediyoruz. ” diye konuştu. Karabulut, Selçuk Üniversitesi hakkında genel bilgi vererek, Hz. Mevlana ile ilgili kendi yazdığı ‘Gel’ şiirini okudu.

         turkmen-ogrencilerden-ziyaret-(1).jpg

Türkmeneli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Aydın Beyatlı ise, Selçuk Üniversitesinin Türkmen kardeşlerimize ciddi bir yakınlık gösterdiğini belirterek, 186 tane yüksek lisans ve doktora öğrencisinin Selçuk Üniversitesinde öğrenim gördüğünü ederek, “Selçuk üniversitesi birçok ilklere imza attı özellikle Iraklılar konusunda, Irak’ın bilimsel olarak ayakta durabilmesi adına... Sayın rektörümüz her zaman bizlerin yanında durdu. Allah razı olsun kendilerinden. Tüm Irak halkı adına Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin’e ve Selçuk Üniversitesine teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Türkmenelinden gelen öğrenciler ise iki gündür Konya’da oldukları ifade ederek, burada hem duygusal anlar yaşadıklarını hem de çok verimli görüşmeler yaparak keyifli vakit geçirdiklerini ifade ettiler. Ziyaret sonunda öğrenciler Selçuk Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut’a yanlarında getirdikleri hediyeleri takdim etti.

                     turkmen-ogrencilerden-ziyaret-(3).jpg