Türkmen heyet DSYB'yi ziyaret etti

Türkmen heyet DSYB'yi ziyaret etti

Türkmenistan’da faaliyet gösteren tarımsal örgüt temsilcilerinden oluşan heyet, Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının öncülüğünde, hayvancılığı geliştirmek amaçlı damızlık sığır yetiştiriciliği işbirliği projesi kapsamında Türkmenistan’da faaliyet gösteren tarımsal örgüt temsilcilerinden oluşan heyet, Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti. Yönetim kurulu başkanı Edip Yıldız ve yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı heyete kurumun faaliyetleri hakkında geniş bilgi verilerek sunum yapıldı. Edip Yıldız, Türkiye hayvan ıslahında çok önemli bir noktaya geldiğini belirterek, ıslahta ülkemizde özellikle Konya’nın yerinin farklı olduğunu ifade etti. Yıldız, “Artık Konya hayvan ıslahı ve süt üretiminde bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Süt üretiminde ülkemizde Konya’nın bir liderliği söz konusu, dolaysıyla belirleyici de bir özelliğe sahiptir. Ülkemiz, bu başarısını cumhuriyet tarihinden bir ilk olan düve ihracatını da Türkmenistan’a gerçekleştirmek suretiyle taçlandırmıştır. Tüm parametreleriyle Konya Birliğin farkı ortada, artık bu başarıyı daha da ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Hem Konyalı yetiştiricimize daha iyi bir hizmet edebilmek hem de Konya ekonomisine artı bir değer kazandırmak amacıyla süt işleme tesisimiz tüm hızıyla yükselmeye devam ediyor” dedi.

Türkmenistanlı heyet tüm çalışmalarla ilgili detaylı olarak bilgi aldı. Heyet çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, hayvan ıslahının sağlıklı yürütülmesi için tarımsal örgütlenmelerin ülkelerinde de arttığını ifade ettiler. Heyet, “Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yapısı ve çalışmaları bakımından bizi çok etkiledi. Birliğin başarısı ve hizmetleri bakımından ülkemiz içinde örnek alabileceğiz bir yapı olarak görüyoruz. Birliğiniz hayvan ıslahında ötesinde, yetiştiricimize katma değer sağlayacak yatırımlara da imza atması, bizi gerçekten çok etkiledi. Bu nedenle Türkiye’de gerçekleşen bir dizi ziyaretin içinde özellikle Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin de olmasını önemsedik. Buradan çok önemli modelleri örnek alarak, ülkemize de hayata geçirmeye çalışacağız” dedi.

Edip Yıldız Türkmen heyete Konya tarihi ve kültürü hakkında kısaca bilgi verdi. Program sonunda ise Yıldız ve yönetim kurulu üyelerince heyete şehrimizin kültürünü simgeleyen hediyeler takdim edildi.