Türkmen Dağı düşerse ne olur?

Türkmen Dağı düşerse ne olur?

Kanalahaber.com yazarı Celal Kazdağlı Türkmen Dağı'nın düşmesiyle birlikte Türkiye'nin açıkca bir hedef haline geleceğini ve Hatay, İskenderun ve Gaziantep'in saldırıya açık hale geleceğini söyledi.

Kanalahaber.com yazarı Celal Kazdağlı "Eğer Türkmen Dağı düşerse Hatay, İskenderun ve Gaziantep büyük oranda açıkta kalmış olacak ve doğrudan doğruya saldırıya hedef haline gelmiş olacak" dedi.

İşte Celal Kazdağlı'nın Türkmen Dağı'nın düşmesiyle ilgili değerlendirmesi:

TÜRKİYE KENDİ İÇERİSİNE HAPSEDİLECEK

Türkmen Dağı denilen bölge Türkiye acısından oldukça stratejik bir bölge. Osmanlı döneminde sadece hac yolunu koruması için oraya yerleştirilen Bayırbucak Türkmenlerinin korunması, güçlenmesi ve onların rahat bir hayat sürmesini sağlamak meselesi değil aynı zamanda Türkiye'nin kendi güvenlik meselesi.

Eğer burası dağlık bölge, bu dağlık bölge kaybedilirse Türkiye'nin Suriye ile bütün bağı kesilmiş olacak. Ve Türkiye kendi içerisine hapsedilecek. Eğer burası düşerse Hatay, İskenderun ve Gaziantep büyük oranda açıkta kalmış olacak ve doğrudan doğruya saldırıya hedef haline düşmüş olacak.

ASIL HEDEF İSKENDERUN KÖRFEZİ

Asıl hedefte de burada İskenderun Körfezidir. İskenderun Körfezi Türkiye'nin petrol çıkardığı, uluslararası petrolü, kürt petrolünü uluslararası piyasalara ulaştırdığı yer. Hem Barzani'nin petrolünü hem de Kerkük'deki petrol Ceyhan üzerinden oraya gidiyor. Burayı isterlerse enterne edebilecekler ama aynı zamanda önümüzdeki dönemde Doğu Akdeniz'de dediğimiz, Kıbrıs'ın güneyinde, Filistin'in açıklarında byük bir doğalgaz ve petrol zenginliği var. Bunların çıkarılmasında Türkiye ve Filistin hak sahibidir. Bunu engellemek için Türkiye'yi hapsetmek istiyorlar. Bu hareket ansızın ve beklenmedik bir zamanda olmuştur. Türkiye'de bunun cevabını verdi vermeyede devam edecek. Türkiye burada bigane kalamaz. Sadece sınırımaza doğru 40 bin kişi gelecek reaksiyonuyla da hareket edemez.

TÜRKİYE NE GEREKİYORSA YERİNE GETİRMELİ

Bu 40 bin göçmen gelme meselesi değildir. Bu Türkiye'nin varolma meselesidir adeta. Dolayısıyla Türkiye elindeki bütün imkanları seferber etmek zorundadır. Gayri nizami harb ya da neyi gerektiriyorsa hepsini yerine getirmek zorundadır.

Kanalahaber.com yazarı Celal Kazdağlı "Eğer Türkmen Dağı düşerse Hatay, İskenderun ve Gaziantep büyük oranda açıkta kalmış olacak ve doğrudan doğruya saldırıya hedef haline gelmiş olacak" dedi. İşte Celal Kazdağlı'nın Türkmen Dağı'nın düşmesiyle ilgili değerlendirmesi: TÜRKİYE KENDİ İÇERİSİNE HAPSEDİLECEK Türkmen Dağı denilen bölge Türkiye acısından oldukça stratejik bir bölge. Osmanlı döneminde sadece hac yolunu koruması için oraya yerleştirilen Bayırbucak Türkmenlerinin korunması, güçlenmesi ve onların rahat bir hayat sürmesini sağlamak meselesi değil aynı zamanda Türkiye'nin kendi güvenlik meselesi. Eğer burası dağlık bölge, bu dağlık bölge kaybedilirse Türkiye'nin Suriye ile bütün bağı kesilmiş olacak. Ve Türkiye kendi içerisine hapsedilecek. Eğer burası düşerse Hatay, İskenderun ve Gaziantep büyük oranda açıkta kalmış olacak ve doğrudan doğruya saldırıya hedef haline düşmüş olacak. ASIL HEDEF İSKENDERUN KÖRFEZİ Asıl hedefte de burada İskenderun Körfezidir. İskenderun Körfezi Türkiye'nin petrol çıkardığı, uluslararası petrolü, kürt petrolünü uluslararası piyasalara ulaştırdığı yer. Hem Barzani'nin petrolünü hem de Kerkük'deki petrol Ceyhan üzerinden oraya gidiyor. Burayı isterlerse enterne edebilecekler ama aynı zamanda önümüzdeki dönemde Doğu Akdeniz'de dediğimiz, Kıbrıs'ın güneyinde, Filistin'in açıklarında byük bir doğalgaz ve petrol zenginliği var. Bunların çıkarılmasında Türkiye ve Filistin hak sahibidir. Bunu engellemek için Türkiye'yi hapsetmek istiyorlar. Bu hareket ansızın ve beklenmedik bir zamanda olmuştur. Türkiye'de bunun cevabını verdi vermeyede devam edecek. Türkiye burada bigane kalamaz. Sadece sınırımaza doğru 40 bin kişi gelecek reaksiyonuyla da hareket edemez. TÜRKİYE NE GEREKİYORSA YERİNE GETİRMELİ

kanalahaber