Türkiye'yi 50 bin dolara sattı

Türkiye'yi 50 bin dolara sattı

ABD'ye kaçtı, belge kaçırdı, Türkiye karşıtı tanıklık yaptı, timsah gözyaşları döktü ve FBI'dan para aldığını itiraf etti!

New York'ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanıklık yapan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu firari eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, Atilla'nın yargılandığı davanın 11. gününde tanık olarak ifade vermeye devam etti.

ABD'DEKİ DAVADA DİNLENEN FETÖ FİRARİSİ KORKMAZ, BELGELERİ NASIL KAÇIRDIĞINI ANLATTI

ABD'ye geldiği günden beri hiç çalışmadığını ancak çalışma başvurusunda bulunduğunu ve iki hafta önce olumlu yanıt aldığını anlatan Korkmaz, ABD hükümetinden yardım alıp almadığı sorusuna ise, "Savcılık 3 defa 300 dolar, toplamda 900 dolar verdi. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) 50 bin dolar verdi. Oturduğum apartmanı savcılık tuttu, kirasını savcılık ödüyor." yanıtı verdi.

Korkmaz, yapılan yardımların hiçbirini kendisinin talep etmediğini ifade etti.

SARRAF'IN SAHTE BELGELERİ VE MÜHÜRLERİ

Hüseyin Korkmaz, 17 Aralık soruşturması kapsamında iş adamı Rıza Sarraf'ın ev ve iş yerlerindeki aramalar sonucu ele geçirilen belgeler hakkında da bilgi verdi.

Korkmaz, "Sarraf örgütünün" işlerini yürüttüğü Orient Bazaar'da bulunan ofiste yapılan aramada ele geçirilen dökümanların arasında Dubai'ye ait sahte gümrük belgeleri olduğunu kaydetti.

FETÖ FİRARİSİ TÜRKİYE'DEN NASIL KAÇTIĞINI ANLATMIŞTI

Pazartesi günü verdiği ifade de şubat 2016 serbest bırakıldıktan sonra ağustos ayında Türkiye'den nasıl kaçtığı hakkında bilgiler veren Kokmaz, 17 Aralık operasyonuna ait belgeleri nasıl beraberinde kaçırdığını anlatmıştı.

İfade verirken zaman zaman ağladığı gözlenen Korkmaz, delillerin bir kısmını ismini açıklamadığı soruşturma savcısından bir kısmını da soruşturmada görev almış bir polis memurundan aldığını ifade etmişti.

Kokmaz, deliller ve ailesiyle beraber Türkiye'den kaçışını "Bir kaçakçı buldum, beni kaçırmasını istedim. Kara sınırından kaçtım." sözleriyle anlatmıştı.

BELGELERİ HAVAALANINDA AMERİKAN GÜVENLİK KUVVETLERİNE VERMİŞ

İlk girdiği ülkeden pasaport temin edemediğini, başka bir ülkeye geçtiğini ve orada da pasaport alamadığı için üçüncü bir ülkeye gittiğini ifade eden Korkmaz, bu ülkede kendi adına düzenlenmemiş bir pasaport edindiğini anlatmıştı.

Firari Korkmaz, bu ülkelerden Türkiye'ye iade edileceğinden korktuğu için ABD'ye kaçmaya çalıştığını savunmuştu.

Korkmaz, Amerikan emniyet kuvvetleriyle irtibata geçtiğini, onların "katkısıyla" ABD'ye kaçtığını ve beraberinde getirdiği delilleri havalimanında teslim ettiğini belirtmişti.

FİRARİ FETÖ'CÜLERİN ATİLLA DAVASINA İLGİLERİ ARTIYOR

FETÖ'nün firari polislerinden olan Korkmaz'ın Türkiye devletine ait belgeleri izinsiz elde ederek kaçırması ve Amerikalı güvenlik elemanlarına teslim etmesi ardından da duruşmada ifade vermeye devam etmesi Atilla davasının FETÖ ile bağlantısını bir kez daha gündeme getirdi.

ABD'deki örgüt üyelerinin de duruşmaları yakından takip etmeleri ve sosyal medyada Türkiye aleyhine karalama kampanyası yürütmeleri Rıza Sarraf davası olarak başlayıp sonradan Hakan Atilla davasına dönüşen hukuki süreçteki FETÖ izlerini gözler önüne serdi.

Önde gelen firari FETÖ mensupları Emre Uslu ile Adem Yavuz Arslan'ın, yanlarında başka FETÖ mensuplarıyla birlikte Atilla davasını yerinde izlemeleri AA objektiflerine takılmıştı.

Duruşmaları takip eden FETÖ firarilerinden Aslan görüntülendiğini fark edince olay yerinden uzaklaşırken Uslu, mahkeme binası önünden Periscope’tan yayın yapmıştı.

Ayrıca duruşmanın 4. gününde savcılığın mahkemeye delil olarak sunduğu ve kaynağını açıklamayı reddettiği ses kayıtlarını FETÖ söylemiyle savunması dikkati çekmişti.

Savcı Yardımcısı David Denton, ses kayıtlarını alan FETÖ üyesi polislerin "görevlerini yaptığını" savunmuş ve o polislerden birinin de mahkemede tanık olarak ifade vereceğini söylemişti.

TAHLİYE OLURKEN "ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN" DEMİŞTİ

25 Aralık kumpas davasında yargılanan ve 17 ay tutuklu kalan eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz Silivri Cezaevi'nden tahliye olurken "Allah devletimize zeval vermesin" demişti.

Ancak bu açıklamadan kısa süre sonra FETÖ'nün riyakarlığını bir kez daha gözler önüne seren Korkmaz, ülkesinden ABD'ye kaçtı, kaçarken resmi belgeleri kaçırdı ve Türkiye aleyhine tanıklık yaptı.