Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Siverek Kaymakamı Erkal: "İlçede kendi imkanlarıyla barınan Suriyeli sığınmacıların kamplara yerleştirilmesi için her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız"

ŞANLIURFA (AA) - Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, ilçede kendi imkanlarıyla barınan Suriyeli sığınmacıların kamplara yerleştirilmesi için her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Erkal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle makamında yaptığı toplantıda, Suriyeli sığınmacılara yönelik yapılan yardımlar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Havaların soğuması nedeniyle kendi imkanlarıyla barınan sığınmacıların sıkıntı yaşayabileceklerini belirten Erkal, Suriyelilere bu konuda ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Sığınmacıların kamplara taşınması konusunda destek sağlayacaklarını ifade eden Erkal, "İmkanlar doğrultusunda yer temini ve yardımlar konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Tek temennimiz bu insanlarımızın kamplara giderek orada yaşamlarını sürdürmesidir. İlçede kendi imkanlarıyla barınan Suriyeli sığınmacıların kamplara yerleştirilmesi için her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı