"Türkiye'ye severek geldim"

"Türkiye'ye severek geldim"

- Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Barisic:- "Lig çok zor. Sezon ortasında geldim, kolay değil"- "Hedefimiz var. Ligde kalmak. Bunu sağlamak için çalışacağız"


KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER - Kardemir Karabükspor'da, Galatasaray'a giden Igor Tudor'dan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Avusturyalı Zoran Barisic, Türkiye'ye severek geldiğini söyledi.

Barisic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süre Avusturya'da Rapid Wien takımını çalıştırdığını, bu takımla başarılı maçlar çıkarttıklarını anlattı.

Kardemir Karabüksporlu yöneticilerin Rapid Wien ile çıktığı maçları izlediğini, kendisi hakkında araştırma yaptıklarını ve daha sonra teklif getirdiklerini belirten Barisic, "Bana teklif geldiğinde Kardemir Karabükspor hakkında araştırma yaptım. Bir işçi takımı. Teklifi memnuniyetle kabul edip geldim. Şimdi buradayım." dedi.

Süper Ligi takip ettiğini, çalıştığı birçok oyuncunun bu ligde yer aldığını ifade eden Avusturyalı teknik adam, "Türkiye'ye severek geldim. Türkiye'de kaliteli oyuncular oynuyor. Tanıdıklarım var. Veli Kavlak, Yasin Pehlivan, Ümit Korkmaz, Tanju Kayhan'la beraber çalıştım. Onlar da Rapid Wien'den geldiler Süper Lig'e." diye konuştu.


- "Benim hiç korkum olmadı"


Türkiye'ye gelirken yaşanan terör olayları nedeniyle hiç tedirgin olmadığını da vurgulayan Barisic, şöyle devam etti:

"Benim hiç korkum olmadı. Terör olayları her yerde oluyor. Berlin'de Nice'de de oldu. Bu her yerde olabilir. Karabük'e geleli bir hafta oldu. Şehri bile gezmeye şansımız olmadı. İdmandan eve, evden idmana. Karabük insanı çok cana yakın, sıcakkanlı. Bu benim çok hoşuma gitti."


- "Uyum içinde çalışacağız"


Türkiye'de ligin çok zor olduğunu, yıldız oyuncuların bulunduğunu aktaran Barisic, şunları dile getirdi:

"Lig çok zor. Sezon ortasında geldim, kolay değil. Bir hafta içinde her şey iyi olamaz. Zamanla oyuncularla daha uyum içinde çalışacağız. Dany, Latovlevici ve Seleznov'u tanıyordum zaten. Hedefimiz var. Ligde kalmak. Bunu sağlamak için çalışacağız."

Karabükspor taraftarına da değinen Avusturyalı teknik adam, "Gençlerbirliği maçında taraftarımız çok iyiydi. Takımı ateşleyen süper bir taraftarımız var. Daha çok gelir ve desteklerlerse bizim daha iyi olur. Her şeyi onlar için yapıyoruz." şeklinde konuştu.


- Trabzonspor deplasmanı


Dış sahada maç kazanamadıklarının altını çizen Zoran Barisic, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dış sahada maç kazanamıyoruz. Trabzonspor ile deplasmanda oynayacağız. Kaybedecek bir şey yok. Trabzonspor'u iç sahada 4-0 yenmişiz ancak dış sahayla kıyaslayamayız. Başka maç, başka zaman. İyi hazırlanıp, iyi konsantre olup Trabzon'a gideceğiz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :