Türkiye'ye minnettarlığını Erdoğan resmi çizerek gösterdi

Türkiye'ye minnettarlığını Erdoğan resmi çizerek gösterdi

Yemen'deki bombalı saldırıda gözünden ve boğazından yaralandıktan sonra tedavi için Afyonkarahisar'a getirilen Entasar Ahmed, birçok Yemenli hastaya tedavi imkanı sunan Türkiye'ye minnettarlığını göstermek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmini çizdi - Ülk

AFYONKARAHİSAR (AA) - MUSTAFA BAYER - Yemen'deki bombalı saldırıda gözünden ve boğazından yaralanan, görme kaybının tedavisi için Afyonkarahisar'a getirilen Entasar Ahmed, kendisi gibi birçok Yemenli hastaya tedavi imkanı sunan Türkiye'ye minnettarlığını göstermek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini yaptı.

Yemenli 40 yaşındaki Arapça öğretmeni Ahmed, Taiz kentinde sokakta bulundukları sırada düşen bomba yüzünden yaralandı. Aynı saldırıda 4 yaşındaki kızını ve ağabeyini kaybeden, 15 yaşındaki kızı da yaralanan kadın, tedavisi için Türkiye getirildi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde tedavisi devam eden Ahmed, hasta yatağında resim yaparak zamanını değerlendiriyor.

Kendisi gibi birçok Yemenli hastaya tedavi imkanı sunan Türkiye'ye minnettarlığını göstermek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmini çizen Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıdan sonra zor günler geçirdiğini, karnındaki bebeğini de kaybettiğini anlattı.

Saldırıda yaralanan kızı Büşra'nın belden aşağısının tutmadığını belirten Ahmed, yetersiz sağlık koşulları nedeniyle ülkelerinde tedavi imkanı bulamayan hastalara kucak açan Türkiye'ye minnettar olduklarını vurguladı.

- "Türkiye'ye şükran borçluyuz"

Öğretmenliğin yanı sıra resim ve heykel çalışmalarının olduğunu, Yemen'de küçük sergiler açtığını aktaran Ahmed, şöyle devam etti:

"Gözüme ve boğazıma isabet eden şarapnel parçalarından dolayı buraya tedavi için geldim. Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde beni muayene ettiler. Gözümdeki görme kaybının tedavisi için Ankara'daki bir hastaneden gelecek cevabı bekliyoruz. Bu arada hastanede zamanımı değerlendirmek için resimler yapıyorum. Yemen'de herkes Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyor. Erdoğan güçlü bir lider. Zor durumda olanlara hep yardım ediyor. Bize de yardım elini uzattı. Ona ve Türkiye'ye şükran borçluyuz. Bu şükran borcumu anlatmak için Erdoğan'ın ve kadim İstanbul'un pastel boya resimlerini yaptım."

Ahmed, günlerinin hastanede geçtiğini, boz zamanlarını değerlendirmek için boncuklardan elbise süslemesi de yaptığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili kitaplar okudum. Televizyondan takip ediyorum. Türkiye 15 Temmuz'da büyük bir olay atlattı. Erdoğan, o gün her şeyi kontrol altına aldı, tüm zorlukların üstesinden geldi. Ülkesini cennet gibi yapıyor. Erdoğan, Yemen'de ve tüm Arap dünyasında en çok sevilen lider. Ben de bize tedavi imkanı sunan Türkiye'ye ve Erdoğan'a minnettarlığımı resim yaparak göstermek istedim. Bu resimleri Erdoğan'a hediye etmek istiyorum"

- "Kızımın da Türkiye'de tedavi olmasını çok isterim"

Türkiye'de tedavi olanaklarının daha iyi olduğunu aktaran Ahmed, "Bombalı saldırıda çevremdeki birçok insan hayatını kaybetti. Ben ve kızım Büşra yaralandı. Kızımın belinden aşağısı tutmuyor. Kızımın da Türkiye'de tedavi olmasını çok isterim." dedi.

Ahmed, tedavisinin ardından öğretmenlik yapmaya ve sanatsal çalışmalarda bulunmaya devam etmeyi istediğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :