Türkiye'ye kaçak ilaç sokmaya dava

Türkiye'ye kaçak ilaç sokmaya dava

Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye kaçak yollarla 15 milyon lira değerinde ilaç sokmaya çalışan Rusya vatandaşı Igor Mogilnitskii hakkında 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

İSTANBUL (AA) - MELİKE GALLENKUŞ - Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye kaçak yollarla 15 milyon lira değerinde ilaç sokmaya çalışan Rusya vatandaşı Igor Mogilnitskii hakkında 1 yıl 4 aydan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Igor Mogilnitskii'nin 29 Ocak'ta yurt dışından havayolu ile Türkiye'ye giriş yaptığı, Gümrüklü salon içerisindeki ''Gümrüğe tabi eşyam yoktur'' anlamındaki yeşil hattan geçiş yaptığı kaydedildi.

Mogilnitskii'nin valizinde yapılan aramada 15 milyon 823 bin lira değerinde suça konu çok sayıda ilaç cinsi kaçak eşya ele geçirildiği anlatılan iddianamede, sanığın eşyayı gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın Türkiye'ye ithal ederek, kaçakçılık suçunu işlediğinin anlaşıldığı belirtildi.

İfadesi alınan sanık Mogilnitskii, Rusya'da bilgisayar parçası üreten bir fabrikada işçi olarak çalıştığını, Türkiye'ye ikinci kez geldiğini, Türkiye'yi başka ülkelere gitmek için transit olarak kullandığını, bu gelişinde de Türkiye'den Rusya'ya gideceğini belirterek, ''Bahsi geçen eşyalar bana aittir. Bu eşyaları Rusya'da bir hastaneye satacaktım. Bu eşyaları Kahire'den bir eczaneden aldım. Bu eşyalara 82 bin 200 Mısır parası ödedim. Bu eşyaları Türkiye'de kullanmayacaktım. Bana kimse gümrüğe beyan edileceğini söylemedi. Rusya'ya götürecektim.'' dedi.

İddianamede sanık hakkında ''kaçakçılığa konu eşyayı gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ithal etmek'' suçundan 1 yıl 4 aydan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Sanık Mogilnitskii'nin yargılanmasına, ilerleyen günlerde Bakırköy asliye ceza mahkemesinde başlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :