"Türkiye'ye Gitmek İçin Çok Sebebim Var" yarışması ödül töreni

"Türkiye'ye Gitmek İçin Çok Sebebim Var" yarışması ödül töreni

Yunus Emre Enstitüsü ile Çin'in sosyal paylaşım sitesi YIDIAN ortaklığında gerçekleştirilen video proje yarışmasında, ödüller düzenlenen törenle verildi- Projede, Çin'in ünlü sosyal medya fenomeni Cao Ling, Kapadokya'da sıcak hava balonları üzerinde uçan

İSTANBUL (AA) - Yunus Emre Enstitüsü ile Çin'in sosyal paylaşım sitesi YIDIAN ortaklığında gerçekleştirilen "Türkiye'ye Gitmek için Çok Sebebim Var" video proje yarışmasın ödüller sahiplerini buldu.

Polat Rönesans Bosphorus'ta düzenlenen ödül töreninin açılışında konuşan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, projenin Türkiye tanıtımıyla ilgili olarak Çin'de büyük bir ilgi yarattığını söyledi.

Yunus Emre Enstitüsü olarak dünyanın farklı ülkelerinde 56 kültür merkezinde, Türkiye'nin dilini, dinini, kültürünü tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak için faaliyetlerde bulunduklarını belirten Ateş, bu yıl Çin'de Türkiye turizm yılı olarak kutlandığını anımsattı.

Türkiye'nin kültürel, doğal, tarihi ve ekonomik birikimini Çin'de doğru kanallarla tanıtabilmek ve pozitif bir Türkiye algısı oluşturulması yönünde çok yönlü çalıştıklarını vurgulayan Ateş, "Tanıtım seferberliği çerçevesinde, Türkiye-Çin arasında geliştirilmesi hedeflenen teknolojik, ekonomik ve kültürel iş birlikleri için çalışmalar yürütüyoruz. Çin'de geniş bir network ağına sahip Yunus Emre Enstitüsü, Çin-Türkiye arasında çok yönlü bir köprü görevi üstleniyor." dedi.

- "5 kişiye, bir haftalık Türkiye tatili armağan ettik"

Gelecek sene Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının 1 milyona ulaşmasını hedeflediklerini belirten Ateş, Çin Hava Yolları'nın Türkiye'ye seferlerini başlatmasının da bu iki köklü milletin birbirlerini daha iyi tanımasına vesile olacağına değindi.

Prof. Dr. Ateş, ocak ayı başında Çin'in önde gelen büyük yatırımcılarının İstanbul'a geleceğini ve Türk muhataplarıyla görüşerek iş birliği imkanları üzerinde görüş alışverişinde bulunacağını ifade etti.

Çin'de "Türkiye'ye Gitmek İçin Çok Nedenim Var" adlı YIDIAN üzerinden bir yarışma başlattıklarını belirten Ateş, şöyle konuştu:

"Bu yarışmaya Çin'den 150 bin kişi müracaat etti. Yarışmada finale kalan 300 kişi içerisinden de 5 kişiye, biz bir haftalık Türkiye tatili armağan ettik. Bu bir hafta içerisinde İstanbul, İzmir, Fethiye ve Kapadokya'ya gidecekler. Çin'de çok yaygın olan 5 sosyal medya fenomenini de davet ettik. Bu vesileyle Türkiye'deki seyahatleri esnasında tüm çekimleri de Çin medyası takip edecek. Dijital ortamda bir hafta boyunca bütün yapılan haber, iletişim ve görseller Çin'de paylaşılacak. Böylece Çin halkı, Türkiye halkını direkt tanıma fırsatı bulacak."

Yarışmada, Çin'in ünlü sosyal medya fenomeni Cao Ling, Kapadokya'da sıcak hava balonları üzerinde uçan uçak videosu ile en fazla kullanıcı beğenisini alarak birinciliği kazandı.

Videolarıyla ikinciliği Shao Wenting, üçüncülüğü Feng Binquan, dördüncülüğü Zheng Jian ve beşinciliği ise Li Pei elde etti.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri ve sertifikaları Prof. Dr. Ateş tarafından takdim edildi.

- Proje

2018 yılının Çin'de "Türkiye turizm yılı" olması nedeniyle Yunus Emre Enstitüsü, Çin'de "Türkiye'ye Gitmek İçin Çok Sebebim Var" video projesini hayata geçirdi.

Türkiye'nin tanıtımı adına büyük ses getiren projesi kapsamında Çin'in YIDIAN sosyal medya platformuna 150 binin üzerinde proje başvuruda bulundu.

Yarışmacılar projeye, "Türkiye'ye Gitmek İçin Çok Sebebim Var" başlığı altında, 15 saniyelik Türkiye temalı videolarını ekleyerek katıldı. Platform kullanıcılarının videoları oylamalarıyla kazananlar belirlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :