"Türkiye'nin yükselişini kimse engelleyemez"

"Türkiye'nin yükselişini kimse engelleyemez"

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftci:- "Siyasi ve ekonomik istikrarını kanıtlamış, bölgesindeki gücünü ve etkinliğini ortaya koyan Türkiye'nin yükselişini kimse engelleyemez"

VAN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, "Siyasi ve ekonomik istikrarını kanıtlamış, bölgesindeki gücünü ve etkinliğini ortaya koyan Türkiye'nin yükselişini kimse engelleyemez." dedi.

Çiftci, Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da ülkede sivil bir devrim gerçekleştiğini, yönetim sisteminin değişmesi noktasında önemli bir kavşağın dönüldüğünü söyledi.

Büyümeyi destekleyecek adımların bir bir atıldığını, yatırım teşvikleri içeriğinin zenginleştirildiğini ifade eden Çiftci, ikili ilişkilerde yeni sayfalar açmak suretiyle ekonomik etki alanın genişletildiğini kaydetti.

"AK Parti hükümetleri olarak bugüne kadar popülizmden uzak, gerçekçi politikalarla Türkiye ekonomisini güçlendirdik. Ülke menfaatlerini ön plana alarak hareket ettik." diyen Çiftci, ekonomi politikalarını oluştururken asla siyasi çıkar gözetmediklerini aktardı.

Çiftci, devletin ekonomideki ağırlığını azaltıp, özel sektör öncülüğünde büyümeyi teşvik ettiklerini belirterek, "Siyasi ve ekonomik istikrarını kanıtlamış, bölgesindeki gücünü ve etkinliğini ortaya koyan Türkiye'nin yükselişini kimse engelleyemez. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yakın dönemde kurduğumuz Ticaretin Kolaylaştırılması Kurulu ile ticaretin kolaylaştırılmasına yönelik stratejileri ve eylem planlarını daha etkin bir şekilde hayata geçireceğiz." diye konuştu.

- "Güvenli ticaret yapanın yolu açık olacak"

Bakanlık olarak sadece Türkiye'de değil ticaret yapılan tüm ülkelerde işi kolaylaştırmak ve maliyet tasarrufu sağlamak için çalışma yürüttüklerini anlatan Çiftci, artık dürüst iş yapanın, güvenli ticaret yapanın yolunun açık olacağını vurguladı.

Ülkenin büyüme stratejisinin ihracat üzerine olduğunu, büyümek için de daha çok üretmek gerektiğini ifade eden Çiftci, şöyle devam etti:

"Hedefimiz iş dünyasının kapılarının daha kolay açılmasını sağlamak. Bunun için de bürokratik işlemlerde zaman kayıplarını en aza indirmek için sürekli yeni modeller geliştiriyoruz. Artan dış ticaret kapasitemize, ihtiyaç ve taleplere uygun biçimde gümrük kapılarımızı yeniliyor, tam otomasyona kavuşturuyoruz. Bakanlığımızın görev alanlarında dijital yazılımlar kullanılarak gümrük ve ticaret işlemlerinde ticaret erbabımıza son teknolojiyle hizmet vermekteyiz."

Van TSO Başkanı Necdet Takva'nın yaptığı sunumun ardından Bakan Yardımcısı Çiftci ve beraberindekiler, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Bölgesi Projesi'nin ofisi ile dezavantajlı kadınlara yönelik kursun açılışını gerçekleştirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :