"Türkiye'nin tek amacı Suriye'nin huzuru" (BEKLESİN)

"Türkiye'nin tek amacı Suriye'nin huzuru" (BEKLESİN)

Suriye Geçici Hükümeti Başbakan Yardımcısı Cuma: - "ÖSO'nun ve Türkiye'nin silahlı kuvvetlerinin tek amacı Suriye halkının bütünlüğünü savunup huzura kavuşturmaktır. 24 Ağustos Suriye halkı için bir dönüm noktasıdır. İnsanlara zulmeden terör canavarı DAEŞ

GAZİANTEP (AA) - FERİDE PELİN İNAL - Suriye Geçici Hükümeti Başbakan Yardımcısı Muhammed Vecih Cuma, "24 Ağustos Suriye halkı için bir dönüm noktasıdır. İnsanlara zulmeden terör canavarı DAEŞ Cerablus'ta yok edildi. Bu bölgede insanlarımız huzura kavuştu." dedi.

Cuma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) içerisinde ayrılmalar olduğu algısı yaratıldığını ancak ÖSO içerisindeki askerlerin birleşmenin gücüyle zafer kazandıklarını söyledi.

ÖSO'nun havada ve karada başarılı olamayacağına dair söylentiler oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Cuma, Fırat Kalkanı Harekatı'nın bunun tam tersini kanıtladığını kaydetti.

Gerçek anlamda destek verildiğinde zafer kazanılabileceğini dile getiren Cuma, "Cerablus bunun en büyük örneğidir. Fırat Kalkanı Harekatı, El-Bab ve Münbiç'i kapsayıp güvenli bölge oluşturulursa insanlar huzur içinde normal yaşantılarını sürdürebilir. Bu güvenli bölgede insanlar ölmeyecek, acı çekmeyecek, tehcir edilmeyecek. Tam tersi başka yerlerden tehcir edilenler buraya sığınıp rahat bir yaşam sürecekler." diye konuştu.

- "Cerablus için çok çaba harcandı"

Güvenli bölge oluşturulduktan sonra her şeyin sağlam yapıya kavuşacağını belirten Cuma, ülkelerine dönen Suriyelilerin askeri güce katkılar sunacağını dile getirdi.

Suriyeliler ülkelerine döndükleri zaman ÖSO'nun askeri gücünün de artacağını vurgulayan Cuma, şunları kaydetti:

"Güvenli bölge oluşturulduğunda insanlarımız askeriyeye daha güçlü katkı sağlayacak. Türkiye'nin desteği olmazsa ÖSO bu haliyle pek bir şey elde edemez. ÖSO'nun ve Türkiye'nin silahlı kuvvetlerinin tek amacı Suriye halkının bütünlüğünü savunup huzura kavuşturmaktır. 24 Ağustos Suriye halkı için bir dönüm noktasıdır. İnsanlara zulmeden terör canavarı DAEŞ, Cerablus'ta yok edildi. Bu bölgede insanlarımız huzura kavuştu. Türkiye bu bölgeye çok ciddi insani yardımlar başlattı. Cerablus için çok çaba harcandı. Türkiye devleti Suriye halkına hastane hediye etti. Bu hastane büyük katkılar sağlıyor. İnşallah Suriye çağdaş devlet anlayışına sahip demokratik bir hükümet yapısına kavuşacaktır."

- "Halep yakılıp yıkılıyor"

Geçici hükümette daha önce Sağlık Bakanı olarak görev yapan Cuma, Halep'te çok büyük katliamlar gerçekleştirildiğini belirterek, "Rus uçakları sivil yerleri bombalayıp insanları öldürüyor. Hastaneler bile bombalanıyor. Orada 3 bin insan kuşatılmış halde yaşıyor. İnsani yardım ulaşmıyor. Yardım konvoyları dahi bombalanıyor. Şu an Halep'te 30 doktor kaldı." dedi.

Rusya'nın Suriye'de yasaklı bombaları kullandığını ifade eden Cuma, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hastaneye ulaştırılmaya çalışılan insanları bile öldürüyorlar. Uluslararası yasak bombalar kullanılıyor. Esed ve Rusya'nın amacı burada yaşayan insanları göçe zorlamak. Şu an Halep yakılıp yıkılıyor. Rusya insanlık dışı davranışlarda bulunuyor. İnsan hayatına değer vermiyor. Rusya tarihi bir yanlışlık içerisinde. Uluslararası güçler Rusya'dan nefret ediyor. Suriye halkı bir gün Rusları buradan süpürecek. Esed'i de yok edecek. Halep'in ahalisi direnecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :